Luksusvin-tyveri:

Missedronning tatt etter klappjakt

En mann og en kvinne ble nylig arrestert på den kroatiske grensa mot Montenegro, mistenkt for å stjålet vin fra en spansk stjernerestaurant til en verdi av nesten 17 millioner norske kroner.

VIN-MISS: Dette bildet skal vise de to mistenkte gående ut av hotellet Atrio i Caceres i Spania dagen etter at vin-tyveriet skal ha skjedd. Ifølge den spanske avisa El Pais skal kvinnen tidligere ha deltatt i en missekonkurranse i hjemlandet Mexico. Foto: Spansk politi/Reuters/NTB
VIN-MISS: Dette bildet skal vise de to mistenkte gående ut av hotellet Atrio i Caceres i Spania dagen etter at vin-tyveriet skal ha skjedd. Ifølge den spanske avisa El Pais skal kvinnen tidligere ha deltatt i en missekonkurranse i hjemlandet Mexico. Foto: Spansk politi/Reuters/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En 29 år gammel meksikansk kvinne og en 47 år gammel rumensk-nederlandsk mann har blitt arrestert i Kroatia, etter å ha blitt jakta på av politiet i ni måneder.

Det opplyser spansk politi til Reuters.

Politiet mener at paret skal ha stjålet vinflasker til en verdi av hele 1,65 millioner euro, nesten 17 millioner norske kroner, fra vinkjelleren på den berømte hotellrestauranten Atrio i Caceres i Spania.

Restauranten har to stjerner i Michelin-guiden.

LUKSUS: Vinkjelleren på restauranten Atrio i Caceres i Spania. Dette bildet er tatt før tyveriet ble gjennomført, i januar 2011. Foto: Carles Allende/Restaurante Atrio/Reuters/NTB
LUKSUS: Vinkjelleren på restauranten Atrio i Caceres i Spania. Dette bildet er tatt før tyveriet ble gjennomført, i januar 2011. Foto: Carles Allende/Restaurante Atrio/Reuters/NTB Vis mer

Skal ha distrahert servitørene

Kvinnen skal tidligere ha deltatt i en missekonkurranse i Mexico, ifølge den spanske avisa El Pais.

DYR BRANN: En yacht til angivelig 71 millioner kroner stod i full fyr ved Torquay Marina i Devon i England lørdag 28. mai. Video: Reuters/Twitter Vis mer

Politiet mener at kvinnen skal ha distrahert servitørene på restauranten ved å bestille mat til hotellrommet sitt etter at kjøkkenet var stengt, og at mannen da skal ha tatt seg inn i vinkjelleren ved hjelp av en nøkkel han skal ha stjålet ved et tidligere besøk.

Mannen skal så ha fylt tre ryggsekker med vinflasker, pakka inn i hotellhåndklær for å beskytte dem, og tatt dem med seg til hotellrommet.

Klokka 05.30 morgenen etter skal paret ha blitt fanget opp av overvåkningskameraer i det de forlot hotellet til fots.

Paret skal ha sjekka inn med falske sveitsiske identitetsdokumenter, og skal ikke ha etterlatt noen spor etter seg på hotellet, som gjorde at politiet først trodde at det var en organisert kriminell gjeng som sto bak tyveriet.

Storstilt politijakt

Ifølge politiet hadde paret besøkt hotellet og restauranten tre ganger tidligere, og også fått en omvisning i vinkjelleren.

De to mistenkte skal noen dager etter tyveriet ha kommet seg ut av Spania. Det spanske politiet skal så ha samarbeida med nederlandsk, kroatisk og rumensk politi, i tillegg til Interpol, for å få tak i dem. Det var til slutt kroatiske grensevakter som identifiserte dem da de prøvde å ta seg over grensa fra Montenegro.

Blant flaskene paret skal ha fått med seg skal være ei flaske fransk Bordeaux-vin, kalt Chateau d'Yquem, fra 1806. Den skal ha en verdi på 310 000 euro, litt over 3,1 millioner norske kroner.

Sommelier og medeier av restauranten, Jose Polo, mener at det ikke går an å prissette den franske bordeauxen.

- Den flaska var en del av min personlige historie, nesten en del av meg, av historien til Atrio, men også historien til Caceres, innbyggerne her og vinelskere verden over, skriver han i et brev til lokal medier ifølge El Pais.

Men selv om paret nå er arrestert, er ikke den luksuriøse vinen funnet igjen enda, ifølge spanske medier.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer