Luksusvin-tyveri:

Missedronning tatt etter klappjakt

En mann og en kvinne ble nylig arrestert på den kroatiske grensa mot Montenegro, mistenkt for å stjålet vin fra en spansk stjernerestaurant til en verdi av nesten 17 millioner norske kroner.

VIN-MISS: Dette bildet skal vise de to mistenkte gående ut av hotellet Atrio i Caceres i Spania dagen etter at vin-tyveriet skal ha skjedd. Ifølge den spanske avisa El Pais skal kvinnen tidligere ha deltatt i en missekonkurranse i hjemlandet Mexico. Foto: Spansk politi/Reuters/NTB
VIN-MISS: Dette bildet skal vise de to mistenkte gående ut av hotellet Atrio i Caceres i Spania dagen etter at vin-tyveriet skal ha skjedd. Ifølge den spanske avisa El Pais skal kvinnen tidligere ha deltatt i en missekonkurranse i hjemlandet Mexico. Foto: Spansk politi/Reuters/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En 29 år gammel meksikansk kvinne og en 47 år gammel rumensk-nederlandsk mann har blitt arrestert i Kroatia, etter å ha blitt jakta på av politiet i ni måneder.

Det opplyser spansk politi til Reuters.

Politiet mener at paret skal ha stjålet vinflasker til en verdi av hele 1,65 millioner euro, nesten 17 millioner norske kroner, fra vinkjelleren på den berømte hotellrestauranten Atrio i Caceres i Spania.

Restauranten har to stjerner i Michelin-guiden.

Skal ha distrahert servitørene

Kvinnen skal tidligere ha deltatt i en missekonkurranse i Mexico, ifølge den spanske avisa El Pais.

Politiet mener at kvinnen skal ha distrahert servitørene på restauranten ved å bestille mat til hotellrommet sitt etter at kjøkkenet var stengt, og at mannen da skal ha tatt seg inn i vinkjelleren ved hjelp av en nøkkel han skal ha stjålet ved et tidligere besøk.

Mannen skal så ha fylt tre ryggsekker med vinflasker, pakka inn i hotellhåndklær for å beskytte dem, og tatt dem med seg til hotellrommet.

Klokka 05.30 morgenen etter skal paret ha blitt fanget opp av overvåkningskameraer i det de forlot hotellet til fots.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer