Stoltenberg-ansettelsen:

Mistenker avtalt spill

Tirsdag samles kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget for å diskutere utnevnelsen av Jens Stoltenberg. For Høyre koker det ned til om det hele var forutbestemt.

KORTENE PÅ BORDET: Kontrollkomiteen krever en rekke svar fra finansminister Trygve Slagsvold Vedum om ansettelsen av Jens Stoltenberg som sentralbanksjef. - Alle kortene må på bordet, mener Rødt. Foto: Hans Arne Vedlog/ Dagbladet
KORTENE PÅ BORDET: Kontrollkomiteen krever en rekke svar fra finansminister Trygve Slagsvold Vedum om ansettelsen av Jens Stoltenberg som sentralbanksjef. - Alle kortene må på bordet, mener Rødt. Foto: Hans Arne Vedlog/ Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi har etterspurt forsikringer om at ansettelsen ble gjort på en skikkelig og ryddig måte, men jeg synes ikke vi har fått gode svar.

Det sier Rødts Seher Aydar som sitter i kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget. Tirsdag starter komiteen sin behandling av tilsettelsen av Jens Stoltenberg som ny sjef for Norges Bank.

Dagbladet er kjent med at det sentrale spørsmålet for Høyre, som har lederen i komiteen, er om prosessen som ledet til utnevnelsen av Stoltenberg har vært rigget, eller om den har vært åpen.

Flere av spørsmålene partiet ønsker å stille regjeringen er rettet mot når Stoltenbergs navn kom opp og om innspill utenfra, i tillegg til organiseringen av hele prosessen.

I tillegg vil de ha svar på hvilken innvirking de mye omtalte middagene og samtalene med blant annet oljefondsjefen og Ap-nestleder Hadia Tajik har hatt.

- Forhåndsutvelgelse

Rødts Seher Aydar stiller spørsmål ved at Stoltenberg ble kontaktet av Finansdepartementet med oppfordring til å søke på jobben, før det ble gjort en habilitetsvurdering av ham.

- Vi må få klarhet i hvem som har snakket med hvem. Hvilke vurderinger ble gjort i forkant av kontakten mellom Finansdepartementet og Stoltenberg?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer