Mistenker haiking for å «harryhandle»

Grensekommunen mistenker at nordmenn trosser coronastengte grenser ved å haike med lastebilsjåfører.

VIL HARRYHANDLE: Kommunen mistenker at flere nordmenn trosser coronastengte grenser ved å haike med lastebilsjåfører på grensestasjonen i Ørje. Her fra Magnor grensestasjon. Foto: Terje Pedersen / NTB
VIL HARRYHANDLE: Kommunen mistenker at flere nordmenn trosser coronastengte grenser ved å haike med lastebilsjåfører på grensestasjonen i Ørje. Her fra Magnor grensestasjon. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Svært få nordmenn får komme inn i Sverige etter at innreiseforbudet for nordmenn, dansker og briter ble forlenget ut mars måned.

Det finnes imidlertid unntak - blant annet for yrkessjåfører, som verken trenger å teste eller registrere seg ved grenseovergangene.

Observert nordmenn i Sverige

Grensekommunen Marker i Viken har den siste tida «fått signaler» om at flere nordmenn trosser coronastengte grenser for å «harryhandle» i Sverige.

Nordmenn skal angivelig haike med lastebilsjåfører over grenseovergangen på Ørje til Sverige for å unngå kontroll.

- Det ikke er grenser for menneskers kreativitet for å dra til Sverige for å handle. Her er det noen som har funnet en løsning på en utfordring de har hatt, sier kommunalsjef i Marker, Vidar Østenby, til Børsen.

Han sier at de har fått skriftlig informasjon fra innbyggere i Marker kommune og grensependlere som mener at de har observert norske kunder på kjøpesentre i Sverige.

- Vi har fått noen meldinger om at det bare er å låne seg et sete i en trailer eller låne seg en lastebil, og så kan du reise over å handle uten å bli underlagt kontroll, sier Østenby til P4-nyhetene, som omtalte saken først.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer