Bedrageri med corona-midler:

Mistenker Rolex-hvitvasking av coronajuks-penger

Politiet mistenker at disse pengene og rolex-klokkene kan ha blitt ble brukt til å hvitvaske coronajuks-penger.

DYRE KLOKKER: Det som framstår som tre rolexer, til en verdi av nærmere en halv million og cirka 16 000 kroner i kontakter har blitt beslaglagt av Økokrim i saken. Foto: Økokrim.
DYRE KLOKKER: Det som framstår som tre rolexer, til en verdi av nærmere en halv million og cirka 16 000 kroner i kontakter har blitt beslaglagt av Økokrim i saken. Foto: Økokrim. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi beslagla disse Rolex-klokkene da vi ransaket huset til en av de siktede. Vi undersøker nå hvor de kommer fra og om de skulle brukes til å hvitvaske profitt fra straffbare handlinger, sier førstestatsadvokat Petter Nordeng i Økokrim til Dagbladet.

Økokrim bekrefter nå overfor Dagbladet at de har siktet en ny person på grunn av mistenkt svindel av den såkalte lønnskompensasjonsordningen, som skulle kompensere bedrifters og ansattes første periode med lønnsutbetalinger etter permitteringer på grunn av corona-utbruddet.

Potensielt var det mulig å få ut 42 141 per lønnsforhold (18 dager med lønn tilsvarende 6G). Ordningen blir forvaltet av Nav.

- Nav har i denne saken anmeldt bedrageri av cirka en halv million kroner, sier Nordeng i Økokrim til Dagbladet. Det betyr at mannen minst har svindlet med 11 stillinger.

- Mannen har erkjent. Han skapte fiktive ansatte og brukte deres personnumre til hente inn Nav-støtte, sier Nordeng.

Siktede er i midten av 20-åra, opplyser Økokrim. Han er registrert bosatt i Oslo. Foretaket har også forretningsadresse i Oslo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.