Oljekutt:

Mistenker Trump-innblanding: - Mye raseri

OPEC+ beslutning om å kutte oljeproduksjonen, rammer USAs president, Joe Biden, hardt og hjelper Russlands president, Vladimir Putin. Amerikanske eksperter mistenker at Donald Trumps svigersønn, Jared Kushner, kan ha spilt en rolle.

NÆRT FORHOLD: Saudi-Arabias kronprins, Mohammed bin Salman, har utviklet et nært forhold til USAs tidligere president, Donald Trump, og svigersønnen Jared Kushner. Foto: REUTERS/Jonathan Ernst/File Photo
NÆRT FORHOLD: Saudi-Arabias kronprins, Mohammed bin Salman, har utviklet et nært forhold til USAs tidligere president, Donald Trump, og svigersønnen Jared Kushner. Foto: REUTERS/Jonathan Ernst/File Photo Vis mer
Publisert

NEW YORK (Børsen): De ikke-vestlige oljeproduserende landene i OPEC+ besluttet onsdag å kutte produksjonen med to millioner fat per dag. Det betyr økte oljepriser.

Beslutningen ble tatt på et møte ledet av Russland og Saudi-Arabia i Wien.

Biden-administrasjon har reagert sterkt på beslutningen. De oppfatter dette som et svik fra en nær alliert.

Dette kan også ramme Biden og demokratene hardt. Få uker før mellomvalget i november ligger det nå an til høyere bensinpriser for amerikanere. Dessuten bidrar beslutningen til å gi Putin og Russland høyere oljeinntekter til å finansiere krigen i Ukraina.

- Raseri

- Det er en skuffelse, og det er problemer, sa Biden i en kort kommentar til pressen torsdag om beslutningen fra OPEC+.

Samtidig sa han at han ikke angret på at han dro og besøkte kronprins Mohammed bin Salman (MBS) og Saudi-Arabia for tre måneder siden.

Saudi-Arabia er en alliert av USA, og USA forsyner landet med store mengder militært utstyr. Den siste tida har også USA lagt et stort diplomatisk press på Saudi-Arabia for å unngå oljekutt. Derfor framstår beslutningen om oljekutt ganske uforståelig sett fra et amerikansk ståsted.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer