Mister millionavtale: - Må reagere

LO mener Elkjøp forskjellsbehandler de ansatte.

SIER OPP: LO sier opp millionavtale med Elkjøp. Foto: Gorm Kallestad / NTB
SIER OPP: LO sier opp millionavtale med Elkjøp. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

LO sier opp en millionavtale med Elkjøp fordi de mener elektronikkgiganten driver med forskjellsbehandling av ansatte.

- Vi har sett oss nødt til å si opp avtalen med Elkjøp. Vi registrerer at de har hatt et møte med Handel og Kontor, men det er veldig mye prat og lite handling, sier styreleder Terje Olsson i fordelsprogrammet LOfavør til FriFagbevegelse.

- Vi må reagere

LO har tidligere gitt sine medlemmer gavekort hos Elkjøp som forsikringsoppgjør. Nå er det imidlertid slutt på avtalen, som årlig er verdt 30 millioner kroner.

Bakgrunnen er at Elkjøp utbetaler bonus til ansatte uten tariffavtale, mens ansatte som er omfattet av tariffavtale, ikke får bonus – noe Elkjøp selv har bekreftet.

- LO vil ikke ha på seg at vi tvinger medlemmene til å handle et sted hvor de motarbeider et organisert arbeidsliv og den norske modellen. Dette er et eksempel på amerikanske tilstander hvor fagbevegelsen er en uting. Vi vil overhodet ikke ha det sånn. Da må vi reagere, sier Olsson til HK-Nytt.

Elkjøp svarer at de ikke er kjent med at avtalen nå er sagt opp.

- Vi trenger nå tid til å sjekke opp hvilke beslutninger som er tatt med våre kunder, sier kommunikasjonssjef Madeleine Schøyen Bergly i Elkjøp.

- Felles timelønn

Bakgrunnen er altså som nevnt en rekke oppslag om at fagorganiserte Elkjøp-ansatte ikke får bonus. Kjeden bekreftet selv til E24 at bonusen er forbeholdt ansatte uten tariffavtale.

I en e-post til Dagbladet understreket HR-direktør i Elkjøp Nordic, Stein Riibe, at alle ansatte i Elkjøp står fritt til å organisere seg.

- Vi er samtidig opptatt av å ha gode lønns- og arbeidsvilkår, uansett om man er organisert eller ikke. Våre ansatte velger mellom to ordninger - enten tariff eller en ordning med månedsbonus. Alle har uansett felles timelønn, etter gjeldende tariff, skrev Riibe og fortsatt:

- Forskjellen ligger i at ansatte med tariffavtale får tarifftillegg, mens uorganiserte ansatte har en variabel månedsbonus i stedet for tarifftillegget. De kan ikke få begge. På lik linje med at en håndverker i byggebransjen heller ikke kan jobbe både på akkord og få timelønn.

Han bemerket videre at alle de organiserte selgerne har mulighet til å oppnå årsbonus, og at det historisk sett har variert hvilken ordning som gir høyest total kompensasjon i løpet av et år.

Boikott

En av dem som reagerte klarest og tydeligst da saken ble omtalt i pressen var Oslo byråsleder Raymond Johansen.

- Sorry, Elkjøp. Jeg kommer ikke til å handle mer hos dere, skrev byrådslederen.

Han fyrte løs mot elektronikkgiganten og anklaget dem for fagforeningsknusing.

I en e-post til Dagbladet skrev Johansen at Elkjøp og andre med samme praksis undergraver den norske modellen, undergraver fellesskapet og velferdsstaten.

- Er de mot at folk organiserer seg? Det er vanskelig å se andre argumenter for denne ordningen. Det er vanlig på mange arbeidsplasser at noen er organisert og noen ikke er det, det er opp til den enkelte. Men de pleier å ha samme lønn og arbeidsforhold, det er sånn vi gjør det i Norge. Det er ikke sånn at du får en lønn hvis du er med i fagforening, og en annen hvis du ikke er det, skrev han.

Elkjøp uttalte at de var skuffet og forundret over Johansens boikott, og mente at han ikke hadde satt seg inn i de faktiske forhold.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer