Mister skjenkebevillingen: - Fjollete

Trendrestauranten Babbo Collective mister retten til å skjenke alkohol etter flere hendelser. Innehaveren går hardt ut mot inndragningen.

STRAFFES: Babbo Collective på Øvrefoss i Oslo må belage seg på å skjenke alkoholfritt etter besøk fra Næringsetaten. Foto: Nicolai Eriksen/Dagbladet
STRAFFES: Babbo Collective på Øvrefoss i Oslo må belage seg på å skjenke alkoholfritt etter besøk fra Næringsetaten. Foto: Nicolai Eriksen/Dagbladet Vis mer
Publisert

I et brev sendt fra Næringsetaten 31. august i år, varsler de at den populære restauranten Babbo Collective på Grünerløkka i Oslo får inndratt skjenkebevillingen sin i ti dager.

Det skriver Avisa Oslo.

I brevet, som avisa har fått innsyn i, står det at Babbo har mottatt totalt 16 prikker, hvorav tolv kom etter en hendelse i april, der politiet stengte restauranten etter en fest som gikk over styr.

- Det var meget rotete og skittent. Det lå mange flasker, søppel og glasskår på gulvet. Det var ikke tydelig hvem som arbeidet på stedet og hvem som festet der. Alt virket å gli over i hverandre, skrev politiet i en rapport til Næringsetaten etter hendelsen. Børsen har fått tilgang til denne.

Det er på bakgrunn av prikkene at Næringsetaten inndrar skjenkebevillingen.

I august i år stengte restauranten på dagen, etter uenigheter om uteserveringen. Én drøy uke seinere åpnet de igjen - da uten uteservering.

- ILLE: Politiet var ikke fornøyd med hvordan de ansatte opptrådte da de kom til restauranten en kveld i slutten av april. Foto: Politiet
- ILLE: Politiet var ikke fornøyd med hvordan de ansatte opptrådte da de kom til restauranten en kveld i slutten av april. Foto: Politiet Vis mer

Ut mot systemet

- Vi er ikke overrasket. Det som er interessant er at de velger å sanksjonere ut ifra en politirapport, sier innehaver Lennart Petersen til Avisa Oslo.

Tidligere har han kommet med kraftig skyts mot hvordan han mener Oslo kommune har behandlet restauranten.

Petersen går hardt ut mot skjenkekontroll-systemet til Avisa Oslo.

- Jeg syns det er et fjollete system. Det virker ikke i praksis.

Babbo Collective har mulighet til å gi et skriftlig tilsvar til Næringsetaten innen 11. september. Petersen opplyser til lokalavisa at de kommer til å klage på inndragingen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer