Mister skjenkebevillingen: - Fjollete

Trendrestauranten Babbo Collective mister retten til å skjenke alkohol etter flere hendelser. Innehaveren går hardt ut mot inndragningen.

STRAFFES: Babbo Collective på Øvrefoss i Oslo må belage seg på å skjenke alkoholfritt etter besøk fra Næringsetaten. Foto: Nicolai Eriksen/Dagbladet
STRAFFES: Babbo Collective på Øvrefoss i Oslo må belage seg på å skjenke alkoholfritt etter besøk fra Næringsetaten. Foto: Nicolai Eriksen/Dagbladet Vis mer
Publisert

I et brev sendt fra Næringsetaten 31. august i år, varsler de at den populære restauranten Babbo Collective på Grünerløkka i Oslo får inndratt skjenkebevillingen sin i ti dager.

Det skriver Avisa Oslo.

I brevet, som avisa har fått innsyn i, står det at Babbo har mottatt totalt 16 prikker, hvorav tolv kom etter en hendelse i april, der politiet stengte restauranten etter en fest som gikk over styr.

- Det var meget rotete og skittent. Det lå mange flasker, søppel og glasskår på gulvet. Det var ikke tydelig hvem som arbeidet på stedet og hvem som festet der. Alt virket å gli over i hverandre, skrev politiet i en rapport til Næringsetaten etter hendelsen. Børsen har fått tilgang til denne.

Det er på bakgrunn av prikkene at Næringsetaten inndrar skjenkebevillingen.

I august i år stengte restauranten på dagen, etter uenigheter om uteserveringen. Én drøy uke seinere åpnet de igjen - da uten uteservering.

Ut mot systemet

- Vi er ikke overrasket. Det som er interessant er at de velger å sanksjonere ut ifra en politirapport, sier innehaver Lennart Petersen til Avisa Oslo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.