Sam Bankman-Fried:

Mistet alt: - Prøvde aldri å svindle

Kryptoeventyret ble en skrekkfilm.

STYGT FALL: Sam Bankman-Fried gikk fra gullgutt til syndebukk på et blunk. Foto: Saul Loeb / AFP / NTB
STYGT FALL: Sam Bankman-Fried gikk fra gullgutt til syndebukk på et blunk. Foto: Saul Loeb / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Sam Bankman-Fried (30) var vidundergutten som skulle renvaske krypto. Med kryptobørsen FTX har han gjort enorm suksess de seinere åra, og bygget opp en milliardbedrift. Selv var han på det meste god for 26 milliarder dollar.

I sosiale medier har han fått kallenavnet «Bankman-Fraud».

Over natta forduftet nesten hele formuen, og nå har han «nesten ingenting» igjen, sier han selv i et videointervju under New York Times DealBook Summit.

Bankman-Fried forteller at han bare har ett bankkort tilhørende en konto med 100 000 dollar, tilsvarende en million norske kroner.

Avviser svindelforsøk

Her forteller han også om kryptokatastrofen. 30-åringen hevder at han opererer med full åpenhet og at han ikke har noen skjulte verdier.

- Jeg har gjort mange feil. Det er ting jeg ville gjort alt for å gjøre om igjen. Jeg prøvde aldri å svindle noen, sier han.

Anklagene skal ha det til at FTX lånte bort kunders penger til Bankman-Frieds kryptovekslingsplattform Alameda Research. Saken etterforskes av myndighetene. Selv hevder han å aldri ha vært ansvarlig for Alameda i frykt for interessekonflikter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.