Sam Bankman-Fried:

Mistet milliardformuen over natta

Kryptokongen tapte 14,6 milliarder dollar på et døgn - og mistet med det milliardærstatusen.

TAPTE MILLIARDER: Kryptorikingen Sam Bankman-Fried kan ikke lenger kalle seg dollarmilliardær. Foto: FTX / Reuters / NTB
TAPTE MILLIARDER: Kryptorikingen Sam Bankman-Fried kan ikke lenger kalle seg dollarmilliardær. Foto: FTX / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sam Bankman-Fried (30), som inntil nylig kunne kalle seg kryptomilliardær, våknet opp til en økonomisk hodepine onsdag. Da var nemlig 14,6 milliarder dollar, tilsvarende 150 milliarder norske kroner, forduftet fra formuen hans, skriver CoinDesk.

Det er nesten 94 prosent av hele hans estimerte formue, og han forsvant med det fra Bloombergs milliardærliste.

Finansmagasinet Forbes estimerte formuen hans til å være verdt 24 milliarder dollar på det meste, men den var før krasjen onsdag angivelig verdt 16 milliarder. Nå er det rett i underkant av en milliard dollar igjen.

30-åringen startet med krypto-trading i 2017, før han to år seinere lanserte sin egen kryptobørs - FTX. Det ble en massiv suksess, og FTX ble verdsatt til 18 milliarder dollar i fjor.

Det gjorde også Bankman-Fried til en av de rikeste personene under 30 år i historien. I januar i år ble FTX verdsatt til hele 40 milliarder.

Selskapet har de siste dagene vært i fritt fall på grunn av bekymringer om insolvens - det vil si at det ikke er i stand til å betale sine økonomiske forpliktelser.

Tirsdag ble det kjent at kryptovekslingsplattformen Binance hadde inngått en avtale om å kjøpe FTX, en nyhet som ikke ble tatt godt imot, og som første til at Bankman-Fried våknet opp onsdag som dollarmillionær og ikke milliardær.

BITCOIN: Ordføreren i Lugano, Sveits, sier han ser fram til å snakke med Kjell Inge Røkke om Bitcoin og kryptovaluta. Video: Bjørn Langsem. Reporter: Anniken Aaronsen. Vis mer

Selv omtaler han seg som en «effektiv altruist», og har tidligere erklært at han ville donere store deler av formuen sin til veldedige formål. Nå er det ikke mye igjen å donere.

I forkant av det amerikanske mellomvalget rakk han imidlertid å donere 39 millioner dollar til demokratene, ifølge Forbes. Med det ble han også den nest største milliardær-donoren til partiet, bare slått av finanstoppen George Soros.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer