Sam Bankman-Fried:

Mistet milliardformuen over natta

Kryptokongen tapte 14,6 milliarder dollar på et døgn - og mistet med det milliardærstatusen.

TAPTE MILLIARDER: Kryptorikingen Sam Bankman-Fried kan ikke lenger kalle seg dollarmilliardær. Foto: FTX / Reuters / NTB
TAPTE MILLIARDER: Kryptorikingen Sam Bankman-Fried kan ikke lenger kalle seg dollarmilliardær. Foto: FTX / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sam Bankman-Fried (30), som inntil nylig kunne kalle seg kryptomilliardær, våknet opp til en økonomisk hodepine onsdag. Da var nemlig 14,6 milliarder dollar, tilsvarende 150 milliarder norske kroner, forduftet fra formuen hans, skriver CoinDesk.

Det er nesten 94 prosent av hele hans estimerte formue, og han forsvant med det fra Bloombergs milliardærliste.

Finansmagasinet Forbes estimerte formuen hans til å være verdt 24 milliarder dollar på det meste, men den var før krasjen onsdag angivelig verdt 16 milliarder. Nå er det rett i underkant av en milliard dollar igjen.

30-åringen startet med krypto-trading i 2017, før han to år seinere lanserte sin egen kryptobørs - FTX. Det ble en massiv suksess, og FTX ble verdsatt til 18 milliarder dollar i fjor.

Det gjorde også Bankman-Fried til en av de rikeste personene under 30 år i historien. I januar i år ble FTX verdsatt til hele 40 milliarder.

Selskapet har de siste dagene vært i fritt fall på grunn av bekymringer om insolvens - det vil si at det ikke er i stand til å betale sine økonomiske forpliktelser.

Tirsdag ble det kjent at kryptovekslingsplattformen Binance hadde inngått en avtale om å kjøpe FTX, en nyhet som ikke ble tatt godt imot, og som første til at Bankman-Fried våknet opp onsdag som dollarmillionær og ikke milliardær.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.