Roman Abramovitsj katastrofeår:

Mistet over 100 milliarder

Få har fått kjenne Russlands brutale invasjon av Ukraina mer på lommeboka enn oligarken Roman Abramovitsj.

KOLLAPS: Han har fremdeles til salt i såret, oligarken Roman Abramaovits, men siden Russlands invasjon av Ukraina har han mistet over halve formuen. Foto: AP Photo / Martin Meissner / NTB
KOLLAPS: Han har fremdeles til salt i såret, oligarken Roman Abramaovits, men siden Russlands invasjon av Ukraina har han mistet over halve formuen. Foto: AP Photo / Martin Meissner / NTB Vis mer
Publisert

Da Russland invaderte Ukraina 24. februar i år var det starten på en lang rekke dårlige nyheter for oligarkene som med Vladimir Putins velsignelse kunne tjene seg stadig rikere utover 2000-tallet.

For det tok ikke lang tid før EU, USA og Storbritannia begynte å sanksjonere alle rike russere med tette bånd til Putins regime.

Det er spesielt en som har fått føle Vestens vrede på lommeboka; tidligere Chelsea-eier Roman Abramovitsj.

Måtte selge Chelsea

Da nyttårsrakettene smalt i været for et år siden så verden en helt annen ut for Abramovitsj. Han eide fremdeles fotballklubben Chelsea, og hadde ifølge Bloomberg en formue på 18 milliarder dollar - 179 milliarder norske kroner.

Siden den gang har det gått skikkelig på tverke for Abramovitsj.

Russlands invasjon satte i gang en serie hendelser, som førte til at Abramovitsj ble påført store tap, samtidig som han også var den oligarken som en periode var mest synlig i mediene.

Bare to dager etter invasjonen annonserte Abramovitsj at han ga fra seg kontrollen over Chelsea, og ytterligere noen dager seinere kom beskjeden som etter hvert var uunngåelig: Abramovitsj ville selge London-klubben.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer