Mistet tre millioner mobilkunder

Tap av asiatiske kunder grunnet koronakrisen preger resultatet til Telenor, som likevel viser en oppgang fra andre kvartal i fjor.

«EKSTRAORDINÆRT»: – Både kunder og ansatte har opplevd ekstraordinære utfordringer dette kvartalet, sier Telenors konsernsjef Sigve Brekke. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
«EKSTRAORDINÆRT»: – Både kunder og ansatte har opplevd ekstraordinære utfordringer dette kvartalet, sier Telenors konsernsjef Sigve Brekke. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det kommer fram i selskapets kvartalsrapport som ble lagt fram torsdag. Telenor oppnådde i andre kvartal et driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) på 12,96 milliarder kroner, opp fra 11,92 milliarder i samme kvartal i fjor.

Selskapet omsatte for 30,9 milliarder kroner i andre kvartal, mindre enn forventet. Analytikerne hadde på forhånd ventet en omsetning på i gjennomsnitt 31,3 milliarder kroner og EBITDA på 13,9 milliarder, ifølge en oversikt Telenor selv har innhentet fra ti analytikere, skriver Dagens Næringsliv.

Selskapet opplyser om fall i organiske abonnements- og trafikkinntekter på 4 prosent i andre kvartal – noe som hovedsakelig var drevet av fallende inntekter fra abonnementer i Asia og roaming globalt.

Til sammen valgte rundt 3,2 millioner mobilkunde å forlate Telenor i perioden – noe som kan forklares av kundetap i Asia. I Pakistan tapte blant annet selskapet 1,4 millioner kunder i andre kvartal.

Selskapet har også tapt til sammen omtrent 2 millioner kunder i Thailand, Malaysia og Bangladesh. Samtidig har selskapet fått rundt 200.000 nye mobilabonnenter i Myanmar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer