Stengt grense

Morgentrøtt jobbsøker: - Misforstått

- Da har du ikke forstått hva det er å være arbeidssøker.

SLITER LITT: Daglig leder Torbjørn Eide i fiskeriforedlingsgiganten Jangaard Export fikk en søker som ikke ville stå opp om morgenen og en annen som bare ville jobbe helg. Foto: Privat
SLITER LITT: Daglig leder Torbjørn Eide i fiskeriforedlingsgiganten Jangaard Export fikk en søker som ikke ville stå opp om morgenen og en annen som bare ville jobbe helg. Foto: Privat Vis mer
Publisert

- Det høres ut som vi ikke stiller krav i det hele tatt. Men det gjør vi selvfølgelig. Derfor vil jeg også være tydelig og si at reelle arbeidssøkere må innrette seg etter kravene i arbeidslivet og «stå opp om morran», sier direktør for Nav Nordland, Cathrine Stavnes, til Børsen.

Vinterfisket etter den innvandrede skreien i Lofoten og Vesterålen har i år fått ekstra oppmerksomhet i mediene. Deler av omtalen treffer ikke helt, mener Stavnes. Mer om det litt senere.

Nå er sesongen i startgropa. Men fortsatt står minst 220 sesongjobber på den landbaserte fiskeindustrien ubesatt, ifølge et notat fra Røst-ordfører Elisabeth Mikalsen til Nærings- og fiskeridepartementet.

Etter at grensa ble stengt natt til 29. januar har bedriftene gått på jakt etter norske sesongarbeidere - ikke alltid med like stort hell.

Ærlig, men ...

Daglig leder Torbjørn Eide i fiskeriforedlingsgiganten Jangaard Export avdeling Røst luftet sin frustrasjon på denne måten overfor Børsen:

- Jeg fikk ni søkere på 40 jobber. Tre av dem hadde relevant erfaring fra før. Blant dem som har meldt sin interesse, var det en som ga beskjed om at han ikke kunne begynne før 11 om formiddagen og en annen som bare ville jobbe helg. Altså, de kan ikke komme hit og tro de skal på ferie.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.