Morsk Erna: - Ganske stygt

Erna Solberg ga klar beskjed da Sp-lederen antydet at hun var «ganske ubekymret» for norske arbeidsplasser i luftfarten.

SLO TILBAKE: Erna Solberg ga klar beskjed til Sp-lederen under dagens spørretime på Stortinget. Video: Stortinget. Klipp: Jeanette N. Vik Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg tar ikke med letthet på noen arbeidsplasser i luftfarten, eller andre steder, som vi kan komme til å miste. Å implisere det synes jeg er ganske stygt av representanten, sa statsminister Erna Solberg under spørretimen i Stortinget onsdag.

Hun ble presset av Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum, som mener regjeringen er passive, og at statsministeren virket «ganske ubekymret», for utfordringene norsk luftfart står i.

Gjeldstynget

Det var nemlig krisen i luftfarten, og da spesielt i Norwegian, som var tema da Vedum utfordret statsministeren på det han mener er manglende støtte til det kriserammede flyeselskapet.

Onsdag la han sammen med flere partikolleger i Sp fram et representantforslag til kriseplan for luftfarten ut 2021.

Der ber de blant annet om at Stortinget «raskt legger fram en kompensasjonsordning for flyselskap med norsk driftstillatelse», og de ber regjeringen om å gå i direkte dialog med Norwegian for å finne løsninger.

- Folk og næringsliv i Norge er helt avhengige av luftfarten. Mange tusen arbeidsplasser er nå i fare. Kan statsministeren sitte og se på at Norwegian som første norske selskap legges ned og arbeidsplassene forsvinner, spurte Vedum.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.