NRK:

Mossad-koblet fly dukket opp i «Exit»

Et privatfly, som angivelig er brukt av den israelske etterretningstjenesten, havnet plutselig på NRK.

FØRSTE BILDENE: Få en sniktitt på nye «Exit». Video: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I mars kommer den tredje og siste sesongen av NRK-suksessen «Exit». Statskanalen har derfor delt flitting med klipp til ulike medier, og inntrykket er at den ellers så mørke serien blir stadig mørkere.

Tema er blant annet bruk av skatteparadiser blant vindmølleselskaper, kunne «Dagsrevyen» melde tirsdag. Der fikk også seerne bli med minst tre av hovedkarakterene på flytur.

De går inn i et privatfly av typen Bombardier Challenger 350, som er å finne blant flåten til privatfly-utleieselskaper Sundt Air. Det er imidlertid et helt annet fly som letter fra rullebanen, i «Exit»-klippet.

Hemmelig eierskap

Det viser nemlig et Gulfstream 3 fra 1983, og har registreringsnummer N467AM godt synlig på siden. Flyet er registrert på et trust i Salt Lake City i Utah, USA, men hvem som eier det er ikke kjent.

Det dukker imidlertid opp flere treff på registreringsnummeret, blant annet hos det tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu Agency.

De viser til en Twitter-melding skrevet av militærkorrespondenten til det statlig eide israelske nyhetsbyrået IPBC, Itay Blumental. I november 2021 skal flyet ifølge ham ha landet på flyplassen i Abu Dhabi, og være brukt av den israelske etterretningstjenesten Mossad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.