Mot børsfest mens stemmene telles

Børsene reagerer på de foreløpige tallene fra den amerikanske valgthrilleren.

FAVORITT: Pilene peker oppover mens den sittende presidenten utpekes som favoritt hos oddsselskapene. Foto: REUTERS/Carlos Barria/NTB
FAVORITT: Pilene peker oppover mens den sittende presidenten utpekes som favoritt hos oddsselskapene. Foto: REUTERS/Carlos Barria/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens stemmene i det amerikanske valget telles opp, og oddsselskapene setter Trump som sin favoritt, kan det ligge an til børsfest hos enkelte.

I natt skrev Dagbladet at Trump for første gang er favoritt hos oddsselskapet Betfair, som har omsatt 4,1 milliarder. Joe Biden sto da på 2.02, mot Trump på 1,98. Biden startet på 1.40 og Trump 3.00.

Unibet har samtidig Trump som favoritt på 1.55, og Biden på 2.45. Betsson har Joe Biden på 2.25 og Donald Trump på 1.62.

Jo lavere oddsen er, jo større anser bettingselskapene vinnersjansen. Trump ligger rundt klokka 0525 an til å vinne vippestater som Florida og Ohio samt viktige Nord-Carolina, Georgia og Texas.

Grønne tall

Tirsdag kveld, før resultatene begynte å tikke inn, endte alle de tre toneangivende indeksene på New York-børsene med oppgang. Men frykten for et valgresultat som lar vente på seg i dagevis blir fortsatt ansett som til stede.

– Markedene er ikke røde eller blå, og i dag er de bestemt grønne, sier Rod von Lipsey, som er direktør ved UBS Private Wealth Management, ifølge NTB.

Dow Jones er opp 2,06 prosent, S & P 500 er opp 1,78 prosent og Nasdaq-indeksen er opp 1,85 prosent, ifølge tall hentet inn av Dagbladet like etter 05.00 onsdag morgen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.