Mot full oljekrig - krona stuper

Analytikere spår en dramatisk priskrig på olje. Natt til mandag stupte oljeprisen. Det gjorde også den norske krona.

Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Prisen på nordsjøolje stupte søndag med over 30 prosent til om lag 31 dollar fatet etter bruddet i forhandlingene mellom Opec-landene ledet av Saudi-Arabia og Russland.

Opec-landene hadde opprinnelig ønsket en enighet om å redusere produksjonen av olje på grunn av dramatisk lavere etterspørsel som følge av koronaviruset som herjer i verden.

Dramatisk fall

På det laveste var prisen ned mer enn 30 prosent etter at handelen startet søndag kveld. Prisen på 31,02 dollar fatet er det laveste siden februar 2016, skriver CNBC, ifølge NTB. Etter det første fallet hentet prisen seg noe inn igjen til 36,22 dollar fatet. Der er likevel et prisfall på litt over 21 prosent.

Ekspertene mener det går mot full priskrig på olje når en tidligere avtale om kutt hos Opec-landene utløper i slutten av mars. Da kan i teorien Saudi-Arabia og Russland øke produksjonen så mye de vil, og prisen kan falle til 20 dollar fatet.

Koronaviruset har ført til at færre reiser. Dermed har etterspørselen etter olje falt. Nå er frykten at viruskrisa skal føre til at verdensøkonomien svekkes ytterligere, og at det etterspørselen dermed faller enda mer, skriver AP.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer