Møter pressen etter krisemøte

Sentralbanksjef Øystein Olsen og påtroppende oljefondssjef Nicolai Tangen vil klokka 19 gjøre rede for utfallet av krisemøtet i bankens hovedstyre.

I KRISEMØTE: Sentralbanksjef Øystein Olsen (t.v.) og Nicolai Tangen møter mandag kveld pressen etter et krisemøte i hovedstyret i Norges Bank. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
I KRISEMØTE: Sentralbanksjef Øystein Olsen (t.v.) og Nicolai Tangen møter mandag kveld pressen etter et krisemøte i hovedstyret i Norges Bank. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Klokka 14 mandag begynte møtet i Norges Banks lokaler i Oslo sentrum. Tre og en halv time senere varslet sentralbanken at utfallet av møtet vil bli presentert på en pressekonferanse klokka 19.

Samtidig som pressekonferansen starter, skal banken offentliggjøre en pressemelding og et brev til Finansdepartementet på bankens nettsider.

Tidligere på dagen var hovedstyrets medlemmer som ble møtt av pressen utenfor banken, tause.

Fredag opplyste sentralbanksjef Øystein Olsen at Tangen ville delta i møtet, men han ble ikke observert på vei inn i bygningen mandag ettermiddag.

Sanner: Alvorlig sak

Møtet i Norges Banks hovedstyre kommer etter at Olsen og finansminister Jan Tore Sanner (H) møttes fredag i forbindelse med at Stortinget uttrykte bekymring for ansettelsesprosessen.

På en pressekonferanse etter møtet sa Sanner at ansettelsessaken er alvorlig og påvirker omdømmet og den allmenne tilliten til Norges Bank.

Ifølge referatet fra møtet ga sentralbanksjefen uttrykk for at Norges Bank ønsker å etablere en løsning som sikrer stabile rammevilkår for styringen av oljefondet framover. Han understreket samtidig at Norges Bank har inngått en bindende ansettelsesavtale med Tangen, og at det derfor er naturlig og nødvendig at de har dialog om saken med ham.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer