FN-topp Achim Steiner

Møtte Støre etter sjokkbeskjed: - Overraskende

FN-topp Achim Steiner ba tirsdag Jonas Gahr Støre om å snu i forslag om norsk megakutt.

MØTE: Toppsjef for FNs utviklingsprogram, Achim Steiner, utenfor Statsministerens kontor tirsdag. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
MØTE: Toppsjef for FNs utviklingsprogram, Achim Steiner, utenfor Statsministerens kontor tirsdag. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert

Mandag gikk FN-toppsjef Achim Steiner hardt ut mot Norge i et intervju med Dagbladet.

Den norske regjeringen har i et revidert statsbudsjett foreslått å kutte hele kjernestøtten på 440 millioner kroner til FNs utviklingsprogram (UNDP).

- Norge har vært en av våre mest stabile støttespillere. At de tar en så drastisk beslutning kom som et sjokk, forteller Achim Steiner til Dagbladet.

Kuttet er foreslått for å kunne finansiere flyktningutgifter i Norge. Forslaget har også blitt møtt med kritikk fra blant andre SV, KrF og Rødt.

Støre-møte

Steiner varslet at kuttet kan få store konsekvenser for arbeidet til FN. Han frykter at flere land vil ta Norges kutt som et signal, at det kan resultere i at flere følger etter, og at ti- eller hundrevis av millioner i støtte til utviklingsland forsvinner det neste året.

Tirsdag møtte Steiner statsminister Jonas Gahr Støre. Til Dagbladet hadde den brasilianske toppsjefen for FNs utviklingsprogram varslet at han ville be Norge om å snu i forslaget om å kutte støtten.

Da Dagbladet møtte ham etter møtet med Støre utenfor Statsministerens kontor tirsdag bekreftet FN-toppen at han hadde diskutert krisen i Ukraina, situasjonen i Afghanistan og budsjettforslaget med den norske statsministeren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer