Børsuro:

- Mulig resesjon

Sjeføkonom i DNB Markets, Kjersti Haugland, hevder at uroen rundt bankkollapsen vil roe seg. Aksjestrateg Paul Harper er bekymret for en mulig resesjon.

MULIG RESESJON: Aksjestrateg Paul Harper er bekymret for at uroen kan bikke over til en resesjon. Foto: Stig B. Fiksdal / DNB
MULIG RESESJON: Aksjestrateg Paul Harper er bekymret for at uroen kan bikke over til en resesjon. Foto: Stig B. Fiksdal / DNB Vis mer
Publisert

- Det er åpenbart at bankkollapsen i USA, som skjedde denne uka, er med på å skape uro, sier sjeføkonom i DnB Markets, Kjersti Haugland, til Børsen.

Kollapsen av den amerikanske storbanken Silicon Valley Bank har nemlig sendt sjokkbølger gjennom verden - børsene blir rødere og rødere for hver time som går.

Flere av bankaksjene fyker nedover, og i skrivende stund har den sveitsiske banken Credit Suisse falt med nesten 30 prosent.

Her hjemme endte Oslo Børs' hovedindeks onsdag ned 3,74 prosent.

- Må være ydmyk

Haugland tror at den brå nedgangen kommer av en bekymring hos aksjonærene, om at bankene i Europa driftes på slik som kollapsede Silicon Valley Bank.

- Det er en frykt for at flere skjeletter skal komme på overflaten hos de europeiske bankene. Den sterke renteoppgangen har ført til mye tap, da har det også kommet en uro som brer seg, sier hun.

Ifølge Haugland er børsfallet i Europa en konsekvens av bankkollapsene i USA den siste uka.

Finansavisens kommentator Karl Johan Molnes hevdet onsdag at dette bare er begynnelsen på krisen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer