Musk-bråk: Vil kjøpe ut pensjonister

Lokalbefolkningen nekter å selge eiendommene sine til Musk og SpaceX.

NABOKRANGEL: Musk og SpaceX ønsker å sikre seg eiendommene rundt oppskytingsanlegget på Boca Chica i Texas, angivelig av sikkerhetsgrunner. Her eksploderer en Starship-rakett etter en testflyging. Foto: Gene Blevins / Reuters / NTB
NABOKRANGEL: Musk og SpaceX ønsker å sikre seg eiendommene rundt oppskytingsanlegget på Boca Chica i Texas, angivelig av sikkerhetsgrunner. Her eksploderer en Starship-rakett etter en testflyging. Foto: Gene Blevins / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

Sør-Texas er et attraktivt sted for rakettoppskytning. Beliggenheten nær ekvator, der kloden spinner raskere, skal gi rakettene et ekstra dytt.

Det var én av grunnene til at milliardær Elon Musk valgte det avsidesliggende tettstedet Boca Chica, helt sør i delstaten, da han bygget SpaceX sin oppskytingsbase i 2012.

Kystbeliggenheten, Texas sine skattemyndigheters velsignelse, og et nokså ubebodd område var også viktige sjekkpunkter.

Pensjonister

Men området var ikke helt ubebodd. Noen av beboerne har nemlig lite til overs - verken for Musks innrykk eller selskapets forsøk på å bli kvitt dem.

Området har cirka 40 hus - flere av dem rancher med store arealer. Innbyggerne her, mange pensjonister, ønsket først Musk velkommen. De skal ha blitt gjort kjent med milliardærens storslåtte planer under et offentlig møte i 2012, skriver Wall Street Journal.

SpaceX skulle den gang fly last til den internasjonale romstasjonen, på oppdrag for den amerikanske romorganisasjonen NASA, ifølge The Atlantic.

Ble nabobråk

Men etter hvert som SpaceX eskalerte virksomheten i Boca Chica, utviklet det seg til et mareritt for flere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer