Musk i Norge: Hyller Støre

Mandag gjester Tesla-gründeren energimessa i Stavanger.

LANDER: Elon Musk har landet i Stavanger med privatfly for å delta på energimessen ONS, ifølge Stavanger Aftenblad. Video: Magnus Paus Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER (Dagbladet): Mandag sparket energimessa ONS i gang i Stavanger. Den åpnes av kronprins Haakon, og har celebre gjester og foredragsholdere som Tesla-gründer Elon Musk og president i Ukraina, Volodymyr Zelenskyj.

Når Musk inntar scenen under konferansen, benytter han muligheten til å takke for rollen Norge har spilt når det gjelder elektriske biler.

- Folk i Norge dere har virkelig gjort en forskjell, sier Musk.

Roser Støre

Tesla-gründeren kommenterer også det som er en utfordrende energisituasjon i Europa. Samtidig hyller han Jonas Gahr Støre - som var på scenen kort tid før Musk selv gikk på.

- Vi må ikke demonisere olje og gass. I disse krevende tider trenger vi faktisk mer, ikke mindre olje og gass. Jeg mener statsminister Støre er helt på merket, når han snakker om at dette er en kontinuerlig overgang.

- Noen ganger blåser det, andre ganger ikke. Derfor må bærekraftig energi styrkes med batteriteknologi.

Musk fortsetter:

- Jeg mener også at vi må fortsette med atomkrafterk, og ingen land bør stenge sine atomkrafterk. Spesielt ikke nå. Vi må også lagre energien. De to hovedkildene, vind og sol, de er ustabile. Du må lagre elektrisiteten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer