Musks gigantiske skatteregning

Elon Musk spurte Twitter om han skulle selge deler av aksjene sine i Tesla, men han hadde kanskje måttet gjøre det uansett.

SALG: Elon Musk spurte Twitter om han skal selge aksjer, men det måtte han kanskje ha gjort uansett. Foto: Patrick Pleul / Pool via Reuters / NTB
SALG: Elon Musk spurte Twitter om han skal selge aksjer, men det måtte han kanskje ha gjort uansett. Foto: Patrick Pleul / Pool via Reuters / NTB Vis mer
Publisert

I helga spurte Teslas eksentriske og styrtrike eier Elon Musk sine drøyt 60 millioner Twitter-følgere om han skal selge 10 prosent av sine Tesla-aksjer, i et stunt som har fått kraftig refs.

«Det har blitt sagt mye i det siste om at urealisert gevinst er en måte å unngå skatt på, så jeg foreslår å selge 10 prosent av mine Tesla-aksjer. Støtter du dette?» spurte Musk sine følgere, og la til at han ville la seg binde av avstemningsresultatet.

Og nå er resultatet klart: 57,9 prosent svarte ja, 42,1 prosent nei.

Gigantisk skatteregning

Dermed ligger alt an til at Musk skal selger aksjer, men det ville han trolig gjort uansett, ifølge CNBC.

Årsaken er en gigantisk skatteregning på 15 milliarder dollar, eller snaue 130 milliarder norske kroner.

I 2012 ble Musk tildelt aksjeopsjoner som en del av en kompensasjonsplan. Siden han ikke tar ut lønn eller bonus kommer hele formuen hans fra aksjetildelinger og den gevinst han får av at Teslas aksjekurs skyter i været.

I 2012 ble han tildelt 22,8 millioner aksjer til en innløsningspris på 6,24 dollar per aksjer. Fredag lå Tesla-kursen på 1222,09 dollar, noe som betyr at Musks gevinst på aksjene er i underkant av 29 milliarder dollar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer