Maye Musk:

Musks mamma: - Sover i garasjen

En skulle trodd at supermodellen levde i luksus på besøk hos verdens rikeste mann.

MUSK OG MOR: Elon og Maye Musk under Met-gallaen tidligere i år. Foto: Angela Weiss / AFP/ NTB
MUSK OG MOR: Elon og Maye Musk under Met-gallaen tidligere i år. Foto: Angela Weiss / AFP/ NTB Vis mer
Publisert

Tesla-gründer Elon Musk, som for øvrig var på Norgesbesøk onsdag, er god for rundt 254 milliarder dollar, ifølge Bloomberg. Det gjør ham til verdens aller rikeste person, med god margin.

Derfor er det naturlig å se for seg at han mesker seg med luksus, og bor godt beskyttet fra den gemene hop i et digert palass, lik andre milliardærer.

Det gjorde han også fram til oktober i fjor. Da solgte han imidlertid California-eiendommen som lå ute for svimlende 270 millioner. I april i år kunne han avsløre at han ikke hadde noe hjem for tida, og at han sov hos venner.

Bor ved SpaceX

Siden har han imidlertid skaffet seg en liten kåk i Boca Chica, som ligger rett ved utskytingsanlegget til SpaceX i Texas. Den skal være verdt rundt 45 000 dollar, tilsvarende 439 000 norske kroner - knapt nok til å kjøpe en garasjeplass i Oslo. Musk har imidlertid skrevet på Twitter at han leier det lille huset, på i underkant av 84 kvadratmeter, av SpaceX.

Og når mor, Maye Musk (74), kommer på besøk er det ikke noe luksuriøst gjesterom som venter.

- Jeg må sove i garasjen. Du kan ikke ha et fancy hus i nærheten av et utskytningsanlegg, røper hun overfor The Times.

I NORGE: Elon Musk har ankommet Stavanger i anledning energimessa, og sier han er i Norge av takknemlighet. Video: NRK Vis mer

Hun forteller også at sønnen ikke er interessert i materielle ting overhodet. Musk eier imidlertid et lite hus i Bay Area, som han bruker når han får gjester.

Maye har hatt en lang karriere som supermodell, og var nylig avbildet på forsida av Sports Illustrateds badetøy-utgave. Hun startet karrieren allerede som 15-åring, og var berømt lenge før sin sønn. De to har tilsynelatende et godt forhold, og dukket opp sammen på den famøse Met-gallaen tidligere i år.

Offentlig skittentøyvask

For kort tid siden var det imidlertid teknologigründerens far, Errol Musk (79), som sto for overskriftene. Da kom han med kommentarer som at han ikke var stolt av sønnen, og at Elon hadde et dårlig kosthold. Førstnevnte kommentar tilbakeviste han imidlertid, og mente han hadde misforstått spørsmålet.

«Pappa, pressen spiller deg som en fele, så vær så snill å hold munn», skal Elon ha sendt i en melding til faren etter uttalelsene, ifølge faren selv.

Elon Musk har tidligere omtalt faren som «et grusomt menneske» overfor Rolling Stone. Ekteskapet til foreldrene skal heller ikke ha vært av det spesielt lykkelige slaget, og Maye har gått hardt ut mot ham tidligere.

Nylig ble det også kjent at Errol Musk hadde fått sitt andre barn sammen med sin tidligere stedatter, Jana Bezuidenhout (35).

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer