Mystisk riking-fikser: - Ikke en superstjerne

Jared Birchall blir omtalt som Elon Musks «hemmelige høyre hånd». I motsetning til sin mye omtalte sjef går han under radaren til de fleste.

I KULISSENE: Jared Birchall er en av mennene bak Elon Musk. Bildet er tatt 4. desember 2019 i Los Angeles, da Birchall måtte møte i rettssaken der Musk var tiltalt for æreskrenkekelse etter at han refererte til en britisk hule-ekspert som «pedo guy» på Twitter. Foto: Patrick T. Fallon/Bloomberg/Getty Images
I KULISSENE: Jared Birchall er en av mennene bak Elon Musk. Bildet er tatt 4. desember 2019 i Los Angeles, da Birchall måtte møte i rettssaken der Musk var tiltalt for æreskrenkekelse etter at han refererte til en britisk hule-ekspert som «pedo guy» på Twitter. Foto: Patrick T. Fallon/Bloomberg/Getty Images Vis mer
Publisert

Tesla-gründer Elon Musk har skapt overskrifter verden over i det siste.

Det nådde en topp i slutten av april, da han varslet oppkjøp Twitter, som blant annet fikk russerne til å reagere.

Fredag ble det derimot kjent at avtalen inntil videre er satt på vent, i påvente av en beregning av hvor mange falske brukerkontoer som finnes på plattformen.

Musk kan skryte med å for tida ha verdens største formue. Og for å håndtere de enorme verdiene, og oppkjøp av selskaper som Twitter, har han flere folk bak seg.

Blant annet blir Jared Birchall (47) av flere medier omtalt som Tesla-eierens «hemmelige høyre hånd».

Musks innerste sirkel

Ifølge Bloomberg har Birchall vært tilknytta Musk de siste seks årene. Han skal ha håndtert alt fra å fikse lån, selge hus, grave fram sensitive opplysninger og ansette livvakter for den profilerte gründeren, og skal være en av de viktigste menneskene i Musks innerste sirkel.

Birchall skal være den som leder Musks familieselskap Excession, og skal være en viktig bidragsyter i gründerens Twitter-raid.

Han er også oppført som administrerende direktør i Neuralink, Musks hjerneimplantatselskap, men hva slags rolle han faktisk har i selskapet er derimot uklart.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer