Mystisk villa vekker oppsikt

Herskapshuset får ekspertene til å klø seg i hodet.

HISTORISK SUS: Herskapsvilla i Skien kan potensielt nå salgsrekord dersom eier får et bud til prisantydning. Foto: Morten Synnestvedt
HISTORISK SUS: Herskapsvilla i Skien kan potensielt nå salgsrekord dersom eier får et bud til prisantydning. Foto: Morten Synnestvedt Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er som å tre inn i en annen tidsepoke, sier advokat og megler Siri Kristin Karlsen i Advokatfirmaet Siri K. Karlsen AS til Børsen.

To og en halv time utenfor Oslo står et historisk herskapshus som har tiltrukket seg voldsom interesse den siste tida.

Den ærverdige villaen på Skotfoss i Skien blir presentert som «en drøm fra en svunnen tid». Forbi smijernsporten, og inn hovedøra består huset av 31 rom - alle med særdeles iøyenfallende interiør.

- Kan berøre

Boligen, som tidligere har tilhørt kontorsjefer og direktører på Skotfoss Bruk, blir nå forsøkt solgt til 18 millioner kroner. Dermed kan villaen bli den dyreste privatboligen som noensinne er solgt i Skien, opplyser megler.

Nåværende eiere har selv brukt boligen som familiehjem i 18 år. Underveis er det lagt ned uttallige timer på restaurering og bevaring.

- Vi tror eiendommen kan berøre og fange mange ulike interessenter. Noen vil trigges av det historiske elementet, mens andre vil falle for interiør og arkitektur i boligen, sier Karlsen.

Ukjent element

Ved siden av det historiske suset, er det enkelte detaljer som gir boligen en dose mystikk. Ifølge NRK kan verken historielag, eier, eller landets fremste eksperter innen arkitekturhistorie slå fast hvem som er arkitekt eller når praktvillaen opprinnelig sto ferdig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer