Russiske rikinger:

Mystiske dødsfall: - Ingen bevis

Det hersker full forvirring etter at en rekke russere i viktige stillinger har dødd de siste ukene.

RUSSERE DØR: Flere russere har dødd brått den siste tida, noe som fører til mange spekulasjoner. Foto: Shutterstock / NTB
RUSSERE DØR: Flere russere har dødd brått den siste tida, noe som fører til mange spekulasjoner. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Flere russere i viktige posisjoner har dødd brått de siste ukene, blant andre tidligere Kreml-rådgiver Vladislav Avaev og energitoppen Sergej Protosenja. Begge ble funnet ved siden av sin døde kone og datter, i henholdsvis Moskva og Spania.

Flere eksperter peker mot Kreml og Putin, og mener at dødsfallene er iscenesatt, snarere enn at mennene har tatt livet av familien og så seg selv. Myndighetene har fortalt at sakene etterforskes som drap og selvmord, men foreløpig har det ikke kommet noen offisiell dødsårsak.

Til sammen har sju russiske oligarker dødd plutselig så langt i år.

Skeptisk til konspirasjon

Den svenske økonomen Anders Aslund, som har skrevet boka «Russia's Crony Capitalism», hevder at det er regimet som har tatt flere av dem av dage.

- Det er en opprydding som foregår, og det er vanskelig å slå fast noen som gjør det, hevder han overfor New York Post, og legger til:

- Men det ser ut som Kreml-drap for meg, spekulerer han.

Investor, politisk aktivist og Putin-nemesis Bill Browder har også uttalt at når det kommer til disse dødsfallene må man «anta det verste».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer