Dramatiske tall for serveringsbransjen:

Én av tre ansatte borte

Over 6000 ansatte har forlatt serveringsbransjen i Oslo i løpet av coronapandemien.

SLITER: Serveringsbransjen i Oslo sliter med å få nok hender i arbeid. Siden 2019 har én av tre ansatte forsvunnet fra bransjen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SLITER: Serveringsbransjen i Oslo sliter med å få nok hender i arbeid. Siden 2019 har én av tre ansatte forsvunnet fra bransjen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Pandemien slo hardt ut for serveringsbransjen, og permisjoner og usikkerhet er mye av forklaringen på at bransjen har mistet mer enn 3000 ansatte fra 2020 til 2021, sier administrerende direktør Bjørn Næss i Oslo Handelsstands Forening.

I dag legger foreningen fram Osloanalysen, som på en god måte illustrerer den svært krevende situasjonen serveringsbransjen har havnet i etter coronapandemien.

Én av tre borte

For over hele Norge skriker serveringsbransjen etter flere hender i arbeid. Coronapandemien har ført til at mange av dem som jobbet i bransjen har funnet seg andre jobber, og en del av de utenlandske arbeidstakerne har returnert til sine hjemland.

Dermed står bransjen overfor en dramatisk situasjon, og flere har sett seg nødt til å innskrenke åpningstidene som følge av mangel på arbeidskraft.

I Osloanalysen har Oslo Handelsstands Forening blant annet samlet sammen tall for antall sysselsatte innen forskjellige næringer i hovedstaden, og tallene for serveringsbransjen er dramatiske.

For Oslo som helhet var det 3140 færre ansatte i serveringsvirksomheter i 2021, sammenliknet med året før - en nedgang på 19,8 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer