Én dollar ble til 90 000

Om du investerte én dollar i Bitcoin i begynnelsen av tiåret skal den nå være verdt over 90 000 dollar.

VALUTA FOR PENGENE: Du kan ha tjent mye på å ha investert i kryptovalutaen om du var tidlig ute. Foto: NTB Scanpix
VALUTA FOR PENGENE: Du kan ha tjent mye på å ha investert i kryptovalutaen om du var tidlig ute. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Bitcoin har blitt utpekt som tiårets beste investering, ifølge en rapport fra Bank of America Securities.

For øyeblikket er én Bitcoin verdt omtrent 7000 dollar, som i norske kroner er i underkant av 60 000 kroner. Selv om det er langt under den høyeste verdien den har hatt er den fortsatt merkverdig høyere enn hva en Bitcoin kostet ved begynnelsen av tiåret, skriver CNN.

I 2010 kostet en Bitcoin 5 cent. På det høyeste målte tidspunktet, som var i 2018, kostet en Bitcoin i underkant av 20 000 dollar.

Bitcoin er fortsatt en spekulativ investering, men har i løpet av det siste tiåret blitt den mest populære kryptovalutaen, som oftest blir godtatt som en form for betaling. I rapporten kommer det fram at hvis du var så lur at du investerte én dollar i Bitcoin i begynnelsen av tiåret, så skal den nå være verdt over 90 000 dollar - omtrent 800 000 norske kroner.

Spennende tiår

Rapporten ramser også opp flere morsomme fakta om hvor vilt tiåret på markedet har vært. Det har sett aksjer klare seg gjennom finanskrisen og gå langt opp i verdi, til tross for handelskrigen mellom USA og Kina, bekymringer rundt Brexit, og en økonomisk nedgang i Europa i Japan.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer