Én million må ha nytt pass

Turen til utlandet kan ryke.

ADVARER: Etterslepet er stort av folk som droppet å fornye passet i fjor. Politiet anbefaler å sjekke passet før man bestiller tur til utlandet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
ADVARER: Etterslepet er stort av folk som droppet å fornye passet i fjor. Politiet anbefaler å sjekke passet før man bestiller tur til utlandet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På grunn av pandemien avbestilte de fleste av oss utenlandsturer i fjor. Mange droppet samtidig planen om å få fornyet passet.

I et normalår får politiet omkring 700.000 søknader om nye eller fornyet pass. I tillegg var det i fjor 400.000 færre enn vanlig som søkte om pass, opplyser Politidirektoratet.

Tallene omfatter også barn, som fornyer pass oftere enn voksne, og nye statsborgere.

Politiet frykter at alle som trenger nytt pass, og myndighetenes smitteverntiltak som passkontorene må forholde seg til, kan føre til lange ventekøer for å få pass.

- Frustrerende

Avdelingsdirektør Bjørn Vandvik i Politidirektoratet opplyser at etaten har stor oppmerksomhet på situasjonen. Det legges planer for hvordan man skal løse dette sammen med politidistriktene. Det kan bli aktuelt å utvide åpningstidene.

- Vi har stor forståelse for at det kan være frustrerende. Samtidig må vi følge de gjeldende regler og ta hensyn til smittevern. Vi legger ut timer fortløpende på politiet.no, sier Vandvik.

Derfor anbefaler han publikum å sjekke litt senere hvis man ikke finner time med en gang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer