Siste rettsmøte for Norwegian

Nå avgjøres Norwegians skjebne

Det som etter planen er det siste og avgjørende rettsmøtet for Norwegian starter klokka 12 i dag.

TAR AV: Et fly fra Norwegian tar av fra Oslo lufthavn Gardermoen. Går alt som forventet i den irske domstolen torsdag, ser det lysere ut for at flyselskapet skal unngå konkurs. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
TAR AV: Et fly fra Norwegian tar av fra Oslo lufthavn Gardermoen. Går alt som forventet i den irske domstolen torsdag, ser det lysere ut for at flyselskapet skal unngå konkurs. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert

Dersom alt går som det norske flyselskapet håper, vil dommer Michael Quinn i High Court i Dublin gi sin betingede tilslutning til redningsplanen som den irske rekonstruktøren Kieran Wallace fra revisorfirmaet KPMG legger fram for retten.

Bak denne planen ligger det mange ukers intens jobbing for å få et flertall av Norwegians mange kreditorer med på å akseptere en redningsaksjon for flyselskapet, og ikke en konkurs.

Internt i Norwegian omtales møtet som en milepæl som må passeres før selskapet også får samme støtte fra byfogden i Oslo.

- Kort fortalt har vi tre terskler å passere: Domstolene i Irland og i Norge, og så kapitalinnhenting, forklarer kommunikasjonsdirektør Esben Tuman i Norwegian til NTB.

Avhengig av finansiering

At den irske dommeren vil gi sin støtte til planen, som bare vil gi kreditorene tilbake om lag 5 prosent av det de egentlig har utestående hos Norwegian, avhenger av at den norske regjeringen legger sitt varslede hybridlån på 1,5 milliarder kroner på bordet sammen med 3 milliarder kroner fra øvrige private investorer i slutten av mai.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer