Nå begynner oppvasken

Et krav fra konkursboet i et datterselskap kan sammen med flere søksmål gi Norwegian en mulig smell på over én milliard.

Publisert
Sist oppdatert

Mandag, samme dag som Norwegians redningsplan ble vedtatt, skrev bobestyrer og advokat Bo Ransnäs i Stockholm et brev.

Det gjaldt konkursen i Norwegians datterselskap Pilot Services Sweden AB, og viser at ikke alle kostnader ble borte sammen med selskapets 255 ansatte.

«Konkursselskapets hittil kjente aktiva består av en fordring på konsernets morselskap Norwegian Air Shuttle på 96,7 millioner kroner», skrev Ransnäs.

Etter at denne artikkelen ble publisert, har Børsen blitt oppmerksom på at fordringen på 96,7 millioner kroner er mot irske Norwegian Air Resources Ltd, og ikke mot det norske morselskapet slik det står i brevet.

Spansk mangemillion-krav

Den svenske fordringen tilsvarer en fjerdedel av Norwegians aksjeemisjon på 400 millioner kroner, som det arbeides med nå.

Flere andre kan også gjøre store innhogg.

Nå melder de kabinansattes fagforening USO i Spania om krav på inntil 40 millioner euro - altså mer enn hele aksjeemisjonen.

Dessuten kan et norsk skattekrav som Norwegian bestrider gi en mulig smell på 856 millioner kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer