Nå blir dette dyrere

27. april åpnes tjenester som frisører, massører og hudpleiere, dersom de oppfyller krav om smitteverntiltak. Men nå må du som kunde regne med å punge ut mer enn før.

ÅPNER IGJEN: Senest 27. april åpnes tjenester som frisører og hudpleiere, dersom de oppfyller krav om smitteverntiltak. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
ÅPNER IGJEN: Senest 27. april åpnes tjenester som frisører og hudpleiere, dersom de oppfyller krav om smitteverntiltak. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den 12. mars fikk samtlige frisørsalonger i landet fire timer på seg på å rydde opp og låse dørene, som et viktig ledd i den nasjonale dugnaden mot smittespredning.

Siden har slitte tupper, framtredende ettervekster og flagrende pannelugger blitt et langt vanligere syn.

Før påske kom imidlertid regjeringen med nyheten mange har ventet på:

Halvannen måned etter at de måtte stenge på ubestemt tid, får frisørsalonger åpne igjen den 27. april. Forutsetningen er at salongene oppfyller krav om smitteverntiltak, som skal utvikles i samarbeid mellom bransjen og Folkehelseinstituttet.

Men du som kunde må samtidig være forberedt på å betale mer enn vanlig. Det varsler bransjeorganisasjonen Norske Frisør- og Velværebedrifter (NFVB), som er underlagt NHO Service og Handel, etter at frisører har blitt pålagt ekstraordinære hygiene- og smitteverntiltak.

- Det vil være opp til hver enkelt salong, men vi råder salongene til å legge på et hygienetilleggsgebyr. Det vil komme i tillegg til den ordinære prisen, så de ikke taper penger på dette, sier direktør Anne Mari Halsan i NFVB til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer