Nå blir vinen dyrere

Fra 1. mai øker prisene på Vinmonopolet med 2,4 prosent.

PRISØKNING: Nå øker prisene på Vinmonopolet. Her er det kø inn til et av utsalgene dagen før skjærtorsdag.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
PRISØKNING: Nå øker prisene på Vinmonopolet. Her er det kø inn til et av utsalgene dagen før skjærtorsdag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siden forrige prisøkning i januar har koronakrisen vært med på å øke både dollar- og eurokursen mye, skriver Nettavisen.

Dermed blir det dyrere å kjøpe inn med norsk valuta. Svekket kronekurs gjør at Vinmonopolets rundt 500 leverandører varsler økte priser.

– Basisutvalget vårt får en prisøkning på 2,3 prosent, mens bestillingsutvalget vårt øker i pris med 2,5 prosent. Gjennomsnittlig økning er 2,4 prosent, sier kommunikasjonssjef Jens Nordahl i Vinmonopolet.

VIL VÆRE ANONYME: Det årlig Burgund-slippet på Vinmonopolet får voksne mennesker til å legge seg i soveposen foran butikken i flere uker i forkant. De fleste av dem vil være helt anonyme. Her forklarer vi hvorfor. Video: Jon Even Andersen og Endre Vellene / Dagbladet TV Vis mer

Nordahl mener dette er en relativt normal prisøkning, og omtrent som man må forvente når norsk krone svekker seg. Han mener også at prisveksten er mindre enn den kunne ha vært ettersom flere europeiske vinprodusenter nå sitter med større lagre med vin og har måttet sette ned prisene.

1. januar var sist gang prisene økte, da med 1,5 prosent siden forrige prisendring 1. september 2019.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer