Rødt-leder Bjørnar Moxnes:

- Nå! Det vil skje nå

Rødt-leder Bjørnar Moxnes hevder at alt tyder på at man nå står overfor den største eksplosjonen av forskjeller i Norge i moderne tid. Både Rødt og SV er enige med folket om at de rikeste i Norge bør skattlegges hardere.

ROPER HØYT: Rødt-leder Bjørnar Moxnes hevder at man står overfor den største eksplosjonen av forskjeller i Norge i moderne tid. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
ROPER HØYT: Rødt-leder Bjørnar Moxnes hevder at man står overfor den største eksplosjonen av forskjeller i Norge i moderne tid. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert

Sju av ti ønsker at de rikeste i Norge skal skattlegges hardere, viser resultatene fra Dagbladets sommerundersøkelse, som ble utført av Ipsos. Det ønsker også Rødt-leder Bjørnar Moxnes og finanspolitisk talsperson Kari Elisabeth Kaski i SV.

- Alt tyder på at vi står overfor den største eksplosjonen av forskjeller i Norge i moderne tid. Nå! Det vil skje nå – på Støres vakt. Om det finnes et tidspunkt i historien hvor Støre bør lytte mer til meg enn til Erna Solberg, er det nå, sier Moxnes til Børsen.

- Vi kan imidlertid løse problemene om regjeringen vil komme til oss og bruke flertallet som de har på venstresiden i Stortinget. For eksempel kan man øke selskapsskatten, stramme inn formuesskatten for dem med de største formuene og øke inntektsskatten for dem som tjener mer enn én million kroner. Men da må Støre manne seg opp og ta opp kampen med Norges rikeste og mektigste.

- Er du ikke redd for å framstå som en alarmist når du sier at vi står overfor den største eksplosjonen av forskjeller i moderne tid?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer