Afterski

- Nå dundrer vi på

Det er slutt på både skjenkestopp og «meteren». Det har tydelig snudd hverdagen i Trysil.

ØNSKER VELKOMMEN: Tommy Åsheim, for mange også kjent som «Tommy Schnell», kan igjen åpne dørene for fulle hus og dansing på bordet. Foto: Nicklas Knudsen / Dagbladet
ØNSKER VELKOMMEN: Tommy Åsheim, for mange også kjent som «Tommy Schnell», kan igjen åpne dørene for fulle hus og dansing på bordet. Foto: Nicklas Knudsen / Dagbladet Vis mer
Publisert

TRYSIL (Børsen): - Dette har jeg ventet så utrolig lenge på. Det er så utrolig godt.

Det har gått ei uke siden myndighetene fjernet nesten alle smittevernrestriksjoner. På Restuaurant Laaven har daglig leder Tommy Åsheim funnet fram pelskåpa og et par hjerteformede solbriller med rødt glass.

For første gang på nesten to år er alter egoet «Tommy Schnell» tilbake. Det er tid for afterski.

FEST: Igjen kan det skåles mens man danser på bordet under afterskien på Laaven. Foto: Nicklas Knudsen / Dagbladet
FEST: Igjen kan det skåles mens man danser på bordet under afterskien på Laaven. Foto: Nicklas Knudsen / Dagbladet Vis mer

Mistet første helga

Allsangfaktoren er høy og musikken runger ut fra den laftede tømmerbygningen fra 1790. Det er ikke lenger noe som tyder på at coronaviruset har preget hverdagen.

- Det har vært skikkelig tungt, men det er veldig deilig at det er ordentlig trøkk igjen.

Den aller første lørdagen kunne Åsheim derimot se langt etter å få oppleve selv. Han hadde nemlig testet positivt og ble liggende hjemme på sofaen.

- Jeg må innrømme at det var litt surt å ikke kunne være til stede. Heldigvis skjønte vi lunta litt tidligere i uka og kunne forberede oss best mulig. Det var med skrekkblandet fryd at jeg så at salget skjøt til værs.

SVINGER SEG: Finansminister Trygve Slagsvold Vedum fikk endelig svingt seg på dansegulvet etter lettelsene lørdag 12. februar. Video: Maja Walberg Klev. Reporter: Jon Even Andersen. Vis mer

Åsheim beskriver hvordan han fulgte kassasystemet via mobilen. Pengene rant inn time for time, og det var helt tydelig at gjestene var tilbake.

- Det gikk bra. Alle de ansatte har ventet på dette i lang tid nå, og flere meldte seg umiddelbart da man kunne feste for fullt igjen, sier han.

- Fikk frysninger

Søstrene Sara og Emma Vestmo har begge jobbet på Laaven siden de var 12 år gamle. Nå er de henholdsvis 25 og 22 år gamle.

Fra å ha startet i oppvasken, har de nå jobbet seg oppover i systemet og er nå to av de mest rutinerte medarbeiderne. Begge er storfornøyde med at afterskien er tilbake på samme måte som før pandemien.

KAN SMILE: Søstrene Emma (t.v.) og Sara Vestmo jubler over at stemninga endelig er tilbake til normalen på jobb. Emma jobber i baren og Sara er restaurantsjef. Foto: Nicklas Knudsen / Dagbladet
KAN SMILE: Søstrene Emma (t.v.) og Sara Vestmo jubler over at stemninga endelig er tilbake til normalen på jobb. Emma jobber i baren og Sara er restaurantsjef. Foto: Nicklas Knudsen / Dagbladet Vis mer

- Jeg fikk frysninger forrige helg. Det er mye bedre å mase på fulle gjester, enn å be folk sette seg ned fordi det ikke er lov til å danse, sier Emma.

Hun får støtte av søstera.

- Stemningen er annerledes i hele huset. Man kan ikke sammenlikne det. Jeg begynte nesten å grine da alt var som normalt igjen.

- Går helt bananas

Den gode stemninga og et tettpakket dansegulv til tross, ifølge afterski-kongen er denne helga en av de roligste i året.

- Denne og neste helg er det faktisk ikke så mange folk her. I uke 9 begynner det å ta seg opp, men det er i uke 10 at vi har desidert flest gjester.

Han forklarer at de neste ukene hovedsakelig er preget av familier på vinterferie, før firmaturer og vennegjenger tar turen til fjells.

- Det er en myteomspunnet uke og folk går helt bananas, sier Åsheim.

- Jeg får to til tre telefoner daglig fra folk som ønsker å booke bord i disse ukene, men her er det førstemann til mølla. Det er en rettferdig løsning og alle sammen må stå i kø uansett.

LYKKELIG: Daglig leder på Laaven, Tommy Åsheim, kan ikke gjøre noe annet enn å smile etter at nesten alle coronatiltakene ble fjernet. Foto: Nicklas Knudsen / Dagbladet
LYKKELIG: Daglig leder på Laaven, Tommy Åsheim, kan ikke gjøre noe annet enn å smile etter at nesten alle coronatiltakene ble fjernet. Foto: Nicklas Knudsen / Dagbladet Vis mer

Ga beskjed

Når den daglige lederen skal oppsummere de to siste åra, innrømmer han at det har vært utfordrende, særlig mentalt.

Åsheim har ved flere anledninger stått i front for reiseliv- og utelivsbransjen med sine meninger om både skjenkestopp og restriksjoner.

Seinest i desember fortalte han Børsen hva han mente om de inngripende tiltakene:

- De kan ikke stenge ned en hel næring og spille russisk rulett med arbeidsplasser, sa han den gang.

Nå er humøret på et helt annet nivå:

- Først og fremst må jeg rose alle de andre som jobber her. De har bitt tennene sammen og ikke gitt opp. For min egen del skal det bli godt å finne meg selv igjen. Nå dundrer vi på.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer