Konkurstall

- Nå er det alvor

- Det siste vi trenger, sier Frps finanspolitiske talsperson Hans Andreas Limi.

LANGER UT: Frps finanspolitiske talsperson Hans Andreas Limi kritiserer regjeringen for økningen i konkurser. Foto: Ole-Berg Rusten, NTB
LANGER UT: Frps finanspolitiske talsperson Hans Andreas Limi kritiserer regjeringen for økningen i konkurser. Foto: Ole-Berg Rusten, NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hans Andreas Limi er bestyrtet, urolig og bekymret over den voldsomme veksten i antall konkurser i årets første tre måneder.

- Varsellampene har blinket lenge og det har bare vært et spørsmål om tid før bedriftene virkelig begynner å slite, sier Limi.

SSB melder tirsdag at antall konkurser vokste med 40 prosent i første kvartal.

- Ekstremt

- Dersom vi nå får et konkursras nå, vil det igjen skape store negative konsekvenser. Det siste vi trenger nå er at arbeidsplasser forsvinner, sier Limi.

Ifølge SSB er bygg- og anleggsbransjen hardest rammet. Limi etterlyser klassiske Frp-grep som reduserte skatter og avgifter, og kritiserer regjeringen for å gjøre det stikk motsatte.

- Nå er det alvor. Bedriftene har vært gjennom en lang periode med ekstreme strømpriser og de fleste har ikke fått noe som helst hjelp av en regjering som bare sitter med armene i kors, sier Limi.

Før pandemi-tall

Ifølge SSB er det høye strømpriser og renter som bidrar til at antall konkurser er skyhøyt i første kvartal. Økningen er på 40 prosent.

Ikke siden første kvartal 2019 har det vært registrert så høye tall. I første kvartal i år ble det registrert 1317 konkursåpninger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer