- Nå er det bånn gass

Nå er enmeterskravet opphevet og det er igjen lov å danse på byen og på afterski.

FULLT HUS: Tommy Åsheim, eier av utestedet Laaven i Trysil, gleder seg til at det kan være fullt på after-ski. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FULLT HUS: Tommy Åsheim, eier av utestedet Laaven i Trysil, gleder seg til at det kan være fullt på after-ski. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

- Dette blir bra, vi gleder oss som bare det, sier Chris Åsheim, som jobber på Restaurant Laaven i Trysil.

Faren hans, Tommy Åsheim, eier og driver utestedet. Han ligger hjemme med corona. Men åpningen av restauranten hadde de planlagt – de rakk det, etter at regjeringen kastet én-meters-kravet på båten tidligere i dag.

- Nå er det bånn gass. Jeg ser det er kø til afterskien allerede nå, sier far Tommy Åsheim på telefon til Dagbladet.

Han har vært hjemme med corona siden onsdag. Nå har hodepinen begynt å slippe litt.

Bra afterski

Han tror ikke det blir helt fullt hus i dag, men forventer i hvert fall 400 personer på afterski på det meste.

- Jeg tror det blir afterski i dag, og nattklubben blir også bra, sier Tommy Åsheim.

Nå i ettermiddag snør det i Trysil. Åsheim sier det er kommet bra med snø siste uka.

Allerede klokka 10 var det fullt av gjester som drakk kakao på Laaven.

Åsheim har tidligere anslått overfor Børsen at han i snitt har tapt én million kroner i omsetning hver eneste uke siden uke 52 i fjor.

Men de har greid seg gjennom pandemien.

- Laaven har vært her siden 1991 og jeg har drevet siden 2002, så jeg har mange år på baken. Det er i de gode tidene man må legge av litt til de dårligere, sier Åsheim.

Nede på Laaven er sønnen i full gang.

- Det er fullt kjør her. Det har vært full rulle her fra vi åpnet klokka ti i dag. Men det er først nå klokka 14 at vi begynner å se afterski gjestene begynne å komme, sier Chris Åsheim.

Fullt trøkk

- Det ser ut som om i dag kommer det til å bli en skikkelig afterski. Folk har vært veldig sugne på å komme ut og feste. Du skal ikke se bort fra at det kommer 600 mennesker på afterski i dag.

Fram til i dag, lørdag 12. februar, har det vært en maksgrense på 200 gjester på restauranten. Fullt hus er det ved 600 personer.

- Folk som var her i går så fram til å kunne danse på bordene og hoppe rundt, sier Chris.

Fram til nå har de gjennomført afterski sittende. De har måttet minne gjestene på ikke å danse og ta på munnbind da de reiser seg fra bordene. Det skal bli godt å slippe.

- Det er ikke så gøy å si til folk at de ikke skal danse – nå kan vi heller si at det er obligatorisk dansing. Nå blir det bare å passe på at alle har det bra, sier Chris Åsheim

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer