Vant 71 millioner i lotto:

Nå er det tomt

Bjørn Cato (75) tok storgevinsten for åtte år siden. Nå venter han på pensjonen og strømregningene.

JUVELEN: 1993-modellen av Jaguar XJ12, Storbritannias tidligere ambassadebil i Tokyo, er selve kronjuvelen på gårdsplassen og i garasjen hjemme hos Bjørn Cato Skilnand i Borre i Horten. Foto: Theo Aasland Valen.
JUVELEN: 1993-modellen av Jaguar XJ12, Storbritannias tidligere ambassadebil i Tokyo, er selve kronjuvelen på gårdsplassen og i garasjen hjemme hos Bjørn Cato Skilnand i Borre i Horten. Foto: Theo Aasland Valen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det første han gjorde da millionene sto på kontoen, var å gi to millioner til hver av de fem barna sine. Og en hyggelig gave til sin bror og hans familie.

Sjømann, ingeniør og naturterapeut Bjørn Cato Skilnand (75) er blant svært få som har vunnet 71 millioner kroner og attpåtil forteller offentlig hva han har brukt pengene på.

For det er slutt på cashen fra Vikinglotto-gevinsten i 2014, slik avisa Gjengangeren først omtalte.

- Nå er det pensjonen som gjelder, og strømregninger, drivstoffpriser og det samme som for folk flest. En Syden-tur er nok det første jeg satser på, enten til Spania eller Portugal, sier den millionvinneren fra Borre i Horten kommune til Dagbladet.

Pensjonisten og hunden hans bor fortsatt i husbankhuset fra 1966, som han kjøpte mange år før den uvirkelige telefonen kom fra Norsk Tipping. Da var han 63 år gammel.

Dronning Elisabeths Jaguar

Det er først inne på gårdsplassen og i garasjen det dukker opp spor av et liv godt utenfor A4. Der står fem sjeldne og dyre biler, blant dem en 1993-modell Jaguar XJ12, britisk ambassadebil i Tokyo og dronning Elisabeths offisielle drosje når hun var på de kanter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.