Gjenåpning for britene

Nå er dette lov igjen

Bitenes første skritt mot en mer normal hverdag.

AHHH: Det har vært strenge restriksjoner og nedstenging i England siden januar, men nå går det mot lysere tider. Foto: Alex Segre/REX
AHHH: Det har vært strenge restriksjoner og nedstenging i England siden januar, men nå går det mot lysere tider. Foto: Alex Segre/REX Vis mer
Publisert

Etter måneder med høye smittetall og streng nedstenging tar britene i dag det første skrittet mot en mer normal hverdag.

Det inkluderer selvfølgelig muligheten til en tur på puben. I første omgang riktig nok bare med servering utendørs.

Restauranter, frisører, neglesalonger, treningssentre, svømmehaller og dyrehager er også blant virksomhetene som får lov til å gjenåpne i England.

Utsatt feiring

Statsminister Boris Johnson hadde planer om å markere gjenåpningen med en pint på en pub i London mandag, men utsetter feiringen i respekt for prins Philip som døde fredag.

Johnson maner til ansvarlig oppførsel i et land der to av fem voksne ennå ikke har fått sin første dose med vaksine.

- Jeg er sikker på at dette er en enorm lettelse for alle virksomheter som har vært stengt så lenge, og for alle andre er dette skrittet en mulighet til å begynne å gjøre noen av de tingene vi har savnet og som vi elsker å gjøre. Samtidig oppfordrer jeg alle til å opptre ansvarlig og huske håndvask og avstand, sier Johnson, ifølge Sky.

Storbritannia nærmer seg 40 millioner vaksinerte mot coronaviruset, og smittetallene går ned.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer