Skattelister 2022

Nå er han milliardær

Forretningsmessig går det svært bra for den drapssiktede milliardæren.

MILLIARDÆR: Milliardæren Tom Hagen ble drapssiktet etter at kona hans, Anne-Elisabeth Hagen, forsvant fra hjemmet deres på Lørenskog 31. oktober 2018. Foto: Torbjørn Olsen / GD / NTB scanpix
MILLIARDÆR: Milliardæren Tom Hagen ble drapssiktet etter at kona hans, Anne-Elisabeth Hagen, forsvant fra hjemmet deres på Lørenskog 31. oktober 2018. Foto: Torbjørn Olsen / GD / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Milliardær Tom Hagen (73) har fått massiv medieomtale etter at hans kone, Anne-Elisabeth Hagen, forsvant fra parets hjem på Lørenskog 31. oktober 2018.

To år seinere ble milliardæren siktet for drap eller medvirkning til drap på kona. Hagen nekter straffskyld. Over fem år seinere er ikke Anne-Elisabeth Hagen funnet, og saken er fortsatt uoppklart.

Onsdag morgen ble skattelistene for 2022 offentliggjort. Likningstallene viser at Hagen hadde en inntekt på 1,9 millioner kroner. Det er et dramatisk fall fra de 56 millionene han hadde i inntekt året før.

Det som er enda mer oppsiktsvekkende er at Hagens formue har vokst ganske kraftig. Hagen står nå oppført med en formue på 1,36 milliarder kroner - en økning på 470 millioner kroner fra året før.

Med andre ord kan Hagen nå med rette kalle seg milliardær.

Ligningstall for:

Tom Hagen

Kilde: Skattetaten

Det første året etter at Anne Elisabeth forsvant, halverte Hagen inntektene sine, viste skattelistene fra 2019. I 2020 var inntekten imidlertid tilbake på normalt nivå, i tillegg til at formuen økte med nesten 110 millioner kroner.

Fra 2020 til 2021 mer enn doblet han inntekten med over 35 millioner kroner Likningstallene til 56 074 056 kroner.

NY SERIE: Her er de første bildene fra innspillingen av Netflix' Lørenskog-serie om forsvinningen av Anne Elisabeth Hagen. Video: Henning Lillegård / Magnus Paus. Vis mer

Norges rikeste

Finansnettstedet Kapital publiserte også sin liste over Norges 400 rikeste i høst. Den rangerer etter markedsverdier - ikke formuesverdier som skattemyndighetene bruker. Dermed ser den også annerledes ut.

Her står Hagen oppført med en formue på 2,6 milliarder kroner. Det er 100 millioner kroner mer enn i 2022. Samtidig har han rykket 18 plasser oppover fra 184. plass til 166. plass på lista over Norges rikeste.

Holdt seg unna offentligheten

Milliardæren kom inn på Kapitals liste i 1999 med en anslått formue på 550 millioner kroner.

Den mediesky investoren har levd relativt nøkternt og holdt seg unna offentligheten i flere tiår inntil forsvinningen til kona hans eksploderte i mediene. Formuen hans de siste 20 åra er bygd på å utvikle og leie ut forretningslokaler samt å selge strøm til bedrifter, skriver Kapital.

Den mest verdifulle investeringen er i selskapet Elkraft, som Hagen bidro til å etablere som en lønnsom aktør på 1990-tallet.

SIKTET: Politiet mener en slektning av drapssiktede Tom Hagen (70) har forsøkt å påvirke et sentralt vitne i straffesaken, melder VG. Vis mer

Hagen er opprinnelig fra Hadeland, men han har bodd på Fjellhamar i Lørenskog siden begynnelsen av 1980-tallet.

- Det jeg har vært opptatt av gjennom 40 års arbeid er å skape meg en trygg arbeidsplass. Det er der motivasjonen ligger. At jeg er rik tenker jeg ikke over, sa den mediesky investoren i et intervju med Romerikes Blad i 2008.

Etterforsket

Hagens formue har vært en sentral del av politiets etterforskning, siden det ble fremmet et løsepengekrav fra personene som hevdet å ha bortført Anne Elisabeth.

I 2020 utlovet han en dusør på 10 millioner kroner for informasjon som gjør at saken blir oppklart.

I trusselbrevet funnet i Hagens hjem etter forsvinning, ble det også krevd en løsepengesum på ni millioner euro i kryptovalutaen Monero. Milliardæren skal siden - under politiets oppsyn - ha overført en større sum i denne valutaen til kidnapperne.