Nå er hun blant de mektigste i landbruket

EAT-grunnlegger Gunhild Stordalen raste mot verdens ledere. Nå er hun kåret til en av de mektigste i norsk landbruk.

NYKOMMER: Tidligere i år la Gunhild Stordalen fram EAT-Lancet rapporten som tar til orde for dramatiske endringer i verdens kosthold. Foto: NTB scanpix
NYKOMMER: Tidligere i år la Gunhild Stordalen fram EAT-Lancet rapporten som tar til orde for dramatiske endringer i verdens kosthold. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Inn på årets liste over de mektigste i norsk landbruk seiler også Norun Haugen, som sto bak dokumentaren om svineindustrien.

Kåringen er utført av Nationen og Bondebladet og omfatter de 100 mektigste i norsk landbruk.

Gunhild Stordalen har fått en sentral stemme i debatten om matproduksjon gjennom sin organisasjon EAT og den mye omtalte EAT-Lancet-rapporten. Hun havner på en 39. plass på lista.

Kraftfullt oppgjør

Senest i forrige uke, midt under FNs klimatoppmøte i Spania, raste Stordalen mot statsledere, regjeringstopper og klimaministre i et intervju med Børsen.

– Det virker ikke som om COP-delegatene evner å se at tiden er i ferd med å renne ut og det bråhaster med å ta grepene som skal til for å løse klimakrisa. Flere land skjuler karbonutslippene sine, de vil ikke erklære at klimakrisen er her og nekter å starte utfasingen ut av fossilt brensel, sa hun.

Dagen før hadde Stordalen publisert et bilde av seg selv foran en Burger King-restaurant inne i bygget som huser forhandlingene:

– Ikke bare mangler forhandlingene ambisjoner og forpliktelser med tanke på klimakrisen vi står overfor, men maten er fortsatt ikke en del av det! Og hva er på menyen?? Burgere, skrev hun til bildet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer