Nå er prakt­øya solgt

Dumpet prisen - da kom kjøperne på banen.

FÅTT NYE EIERE: I fjor ble den private øya Tjæreholmen utenfor Tvedestrand mellom Arendal og Risør lagt ut for salg med en prisantydning på to millioner euro. Etter en prisreduksjon i februar, gikk det bare to uker før eiendommen ble solgt. Foto: Fotograf Mats Holst
FÅTT NYE EIERE: I fjor ble den private øya Tjæreholmen utenfor Tvedestrand mellom Arendal og Risør lagt ut for salg med en prisantydning på to millioner euro. Etter en prisreduksjon i februar, gikk det bare to uker før eiendommen ble solgt. Foto: Fotograf Mats Holst Vis mer
Publisert

Den private øya Tjæreholmen ble i fjor lagt ut for salg med en prisantydning på to millioner euro - omkring 20 millioner kroner. På tross av at fritidseiendommen fikk særdeles pen omtale i den britiske tabloidavisa Daily Mail, forble den usolgt.

I februar besluttet selger å kutte prisantydningen ned til 9,9 millioner kroner. Det var etter alt å dømme et godt grep, da den private øya - utenfor Tvedestrand mellom Arendal og Risør - fikk nye eiere mandag.

- Jeg kan bekrefte at eiendommen er solgt. Vi la den ut til en prisantydning som var riktig i forhold til det norske markedet, og da tok det bare et par uker, sier eiendomsmekler i Aktiv, Erik Steen, til Børsen.

Artikkelen fortsetter under:

PRIVAT ØY: Tjæreholmen er 4,6 mål stor og har en fritidsbolig på i alt 177 kvadratmeter. Foto: Fotograf Mats Holst
PRIVAT ØY: Tjæreholmen er 4,6 mål stor og har en fritidsbolig på i alt 177 kvadratmeter. Foto: Fotograf Mats Holst Vis mer

- Hva kan du si om salgssummen?

- Jeg kan bekrefte at den ble solgt til en pris i nærheten av prisantydning, og til en sum både selger og kjøper er godt fornøyd med.

- Internasjonale interessenter

Steen har tidligere opplyst at det var internasjonal interesse for eiendommen i første runde. Blant annet skal det ha vært interessenter fra både USA, Saudi-Arabia, Tsjekkia, Tyskland og England.

Tjæreholmen kan blant annet friste med en tomt på 4,6 mål og har en fritidsbolig på i alt 177 kvadratmeter. I tillegg er hytta tegnet av arkitekten Jan Inge Hovig, som også har tegnet Ishavskatedralen i Tromsø.

PRISDUMP: I fjor ble Tjæreholmen priset til to millioner euro. Foto: Fotograf Mats Holst
PRISDUMP: I fjor ble Tjæreholmen priset til to millioner euro. Foto: Fotograf Mats Holst Vis mer

- Dessverre var det litt tilfeldigheter som gjorde at potensielle kjøpere aldri kom seg i posisjon til å komme og se på øya. Men vi har fortsatt kontakt med flere internasjonale interessenter, så toget har ikke gått ennå, sa eiendomsmekleren til Børsen i februar.

Hvem som nå overtarpraktøya, er foreløpig ikke offentlig kjent.

De nye eierne må imidlertid belage seg på noe oppussing, da det i annonsen bemerkes at det trengs «oppgradering av de aller fleste overflater for å bringe stedet til dagens standard».

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer