Nå er vi alle fattigere

Masse-arbeidsledigheten som truer oss alle.

MASSE-LEDIGHET: Nav melder at nærmere 300 000 mennesker nå er meldt arbeidsledige Foto: Dag G Nordsveen/ Samfoto/NTB Scanpix
MASSE-LEDIGHET: Nav melder at nærmere 300 000 mennesker nå er meldt arbeidsledige Foto: Dag G Nordsveen/ Samfoto/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Vi er på vei inn i ukjent farvann. Ingen vet egentlig hva som skjer nå.

Og det eneste vi med sikkerhet kan slå fast er at det kommer til å koste oss dyrt.

Milliardverdier har forduftet, jobber har blitt borte, og flere spår nå den kraftigste økonomiske nedsmeltingen siden andre verdenskrig.

FÅ TROR DET kommer til å stoppe der. Arbeidsledigheten i Norge er allerede nå på rekordhøye 10 prosent av arbeidsstyrken, med mer enn 300 000 personer registrert som ledige.

Dette er det høyeste antall arbeidsledige siden Den store depresjonen på 30-tallet.

Og flere spår nå at det «kommer til å bli mye, mye verre». Nav spår nå at ytterligere 100 000 kan bli arbeidsledige.

Utenfor Norge ser det enda mørkere ut. Det har blitt varslet at 25 millioner mennesker på verdensbasis kan miste jobben, og i Tyskland tror de millioner av jobber allerede kan være tapt.

DET BURDE vært en større nyhet. Da Vegvesenet 28. februar i år kunngjorde hvilke fire selskaper som skulle konkurrere om Norgeshistoriens største samferdselkontrakt var det ingen norske selskap på listen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer