Nå forfaller gigantregningen

Norske bedrifter har nesten fem milliarder kroner i utsatte skatter og avgifter. Nå må regningen betales.

FORFALLER: Norske bedrifter har en utsatt skatteregning på nærmere fem milliarder, som forfaller søndag. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
FORFALLER: Norske bedrifter har en utsatt skatteregning på nærmere fem milliarder, som forfaller søndag. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag 31. oktober forfaller det aller første avdraget for de bedriftene som har benyttet seg av regjeringens ordning for utsatt betaling av skatt og avgifter.

Ikke fått gjennomslag

Søknadsfristen for å få utsatt gikk ut i sommer, og da Skatteetaten summerte opp tidligere i høst var den samlede skatteregningen på 4,59 milliarder kroner.

Opprinnelig utsatt beløp var på 5,39 milliarder, så det er allerede noen som har betalt hele eller deler av regningen, men for mange er det altså en ekstra kostnad som nå må betales mens de forsøker å komme tilbake i vanlig gjenge etter coronapandemien.

Flere parter i næringslivet har tatt til orde for at regjeringen må ta grep for å hjelpe bedriftene med regningene. SMB Norge gikk lengst i å be om at hele eller deler av regningen slettes.

Det har de ikke fått gehør for.

Det de og NHO er enige om er at forsinkelsesrenten, på 8 prosent, er alt for høy.

Ber om lavere rente

Derfor har NHO ved gjentatte anledninger bedt regjeringen om å sette ned renten. I sommer sendte NHO Reiseliv et brev til Finansdepartementet, der de argumenterte kraftig for at forsinkelsesrenten må reduseres, og at det må gis tilbakevirkende kraft for hele 2021.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer