Sydenreiser:

Nå har det snudd

Norske reiseselskap jubler over at flere bestiller reiser til varmere strøk. Nå krysser de fingrene for at den verste tida er forbi.

OPPTUR: Ving Norge opplever en økning i antall bestillinger av feriereiser til Syden. Her ved Anfi del Mar på Gran Canaria. Foto: NTB
OPPTUR: Ving Norge opplever en økning i antall bestillinger av feriereiser til Syden. Her ved Anfi del Mar på Gran Canaria. Foto: NTB Vis mer
Publisert

I en årrekke har nordmenn valfartet til varmere strøk i vinterhalvåret, men coronaviruset har satt en stopper for det de to siste åra.

I desember kunne nemlig både Ving og Apollo melde om flere avbestillinger og et salg som hadde stoppet opp.

- De aller fleste av kundene våre har bestilt tur til Gran Canaria, så de fleste ringer for å høre hvordan situasjonen er der, og hvilke regler som gjelder. Dessverre er det ikke så mange som ringer oss for å bestille for øyeblikket, sa country manager i Ving Norge, Marie-Anne Zachrisson, til Børsen den gang.

Gledelig utvikling

Nå - nesten seks uker seinere - er situasjon en helt annen.

- Vi er fortsatt ikke helt der vi pleier å være på denne tida av året i et normalår, men det ser veldig bra ut. Det er gledelig, sier Zachrisson til Dagbladet.

Country manageren er både lettet og glad over at de ser en økende trend i bestillinger av sydenreiser. For det er liten tvil om at pandemien har vært en tøff erfaring for Norges største reisearrangør.

- Vi fikk et blaff av å tro på framtida i høst da det så ut til at alt skulle åpnes for godt, men da måtte vi hele tida justere planene våre, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.