Sydenreiser:

Nå har det snudd

Norske reiseselskap jubler over at flere bestiller reiser til varmere strøk. Nå krysser de fingrene for at den verste tida er forbi.

OPPTUR: Ving Norge opplever en økning i antall bestillinger av feriereiser til Syden. Her ved Anfi del Mar på Gran Canaria. Foto: NTB
OPPTUR: Ving Norge opplever en økning i antall bestillinger av feriereiser til Syden. Her ved Anfi del Mar på Gran Canaria. Foto: NTB Vis mer
Publisert

I en årrekke har nordmenn valfartet til varmere strøk i vinterhalvåret, men coronaviruset har satt en stopper for det de to siste åra.

I desember kunne nemlig både Ving og Apollo melde om flere avbestillinger og et salg som hadde stoppet opp.

- De aller fleste av kundene våre har bestilt tur til Gran Canaria, så de fleste ringer for å høre hvordan situasjonen er der, og hvilke regler som gjelder. Dessverre er det ikke så mange som ringer oss for å bestille for øyeblikket, sa country manager i Ving Norge, Marie-Anne Zachrisson, til Børsen den gang.

Gledelig utvikling

Nå - nesten seks uker seinere - er situasjon en helt annen.

- Vi er fortsatt ikke helt der vi pleier å være på denne tida av året i et normalår, men det ser veldig bra ut. Det er gledelig, sier Zachrisson til Dagbladet.

Country manageren er både lettet og glad over at de ser en økende trend i bestillinger av sydenreiser. For det er liten tvil om at pandemien har vært en tøff erfaring for Norges største reisearrangør.

- Vi fikk et blaff av å tro på framtida i høst da det så ut til at alt skulle åpnes for godt, men da måtte vi hele tida justere planene våre, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer