Nå kan alt skje i Norwegian

Det eneste analysesjef Lars-Daniel Westby føler seg nokså sikker på, er at Norwegians aksjekurs vil stupe.

FRAMTIDEN: Konsernsjef i Norwegian, Jacob Schram, forteller om framtiden til flyselskapet. Reporter: Halldor Hustadnes. Foto: Bjørn Langsem. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det meste er usikkert før Norwegians skjebne de neste fem dagene avgjøres.

I ettermiddag avgjør andelseiere i Norwegians obligasjonslån om de godtar å bytte ut 3,7 milliarder kroner av lånene med aksjer.

Dette er det første hinderet før en ekstraordinær generalforsamling den 4. mai avgjør skjebnen til konsernsjef Jacob Schrams redningsplan for flyselskapet som nå trues av konkurs på grunn av corona-krisen.

Brutalt kursfall

- Uansett hva som skjer, mener jeg aksjekursen skal ned, sier analysesjef Lars-Daniel Westby i Sparebank1 Markets til Dagbladet.

Slik forklarer han hvorfor:

- Enten sier aksjonærene nei på generalforsamlingen, og selskapet går konkurs. Eller så blir det konvertering av gjeld til aksjer, og eksisterende aksjonærer blir vannet ut. Da skal aksjen også ned.

Westbys kursmål for aksjen er at den skal ned til ei krone, fra dagens nivå på omtrent fem ganger så mye.

- Mye spenning

Torsdag ettermiddags obligasjonseiermøte, hvor eierne av obligasjonslånene skal si ja eller nei til sin del av planen, tror Westby mest sannsynlig vil ende med ja.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer