Økte priser:

Nå kan ølet bli dyrere

1. juli skrus prisene mest sannsynlig opp.

KAN BLI DYRERE: Fra 1. juli er det stor sannsynlighet for at matvare-prisene går opp - inkludert øl. Foto: Torstein Bøe / NTB
KAN BLI DYRERE: Fra 1. juli er det stor sannsynlighet for at matvare-prisene går opp - inkludert øl. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Store internasjonale bryggerier som Heineken og Carlsberg varslet i våres økte ølpriser.

Bryggeriene rammes av kraftig økning i produksjonskostnader på grunn av krigen mellom Ukraina og Russland - verdens største kornprodusenter. I tillegg har prisen på aluminium sprengt kostnadsrammene ytterligere.

- Produksjonskostnadene for å produsere øl i Norge på en bærekraftig måte har økt kraftig, det er helt sikkert. Strømprisene har nesten tredoblet seg, det har vært helt enormt. Matvareprisene har doblet seg. Råvarekostnadene på emballasje i aluminium har hatt en enorm økning. Også har transportkostnadene blitt mye høyere, sukker administrerende direktør Christian Aass i Aass bryggeri til Børsen.

- Flere steder øker prisene

Han understreker imidlertid at det ikke er noen krise i bryggeriet.

- Vi er levedyktige vi. Vi har noe problem med engangsfat, men for det meste bruker vi stålfat som vi vasker. Det påvirker oss jo, men vi må bare være mer effektive, sier han.

Aass forklarer også at det stilles ekstra krav til Drammens-bryggeriet når de for det meste konkurrerer mot internasjonale aktører.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.