Nå kan Trump få trøbbel

Donald Trump har tapt presidentvalget. Spørsmålet nå er hvordan det går når han må utkjempe en kamp mot lovens lange arm.

SNART FERDIG: Om to måneder flytter president Donald Trump ut av Det hvite hus. Da får han nye utfordringer å takle. Foto: REUTERS / Carlos Barria / NTB
SNART FERDIG: Om to måneder flytter president Donald Trump ut av Det hvite hus. Da får han nye utfordringer å takle. Foto: REUTERS / Carlos Barria / NTB Vis mer
Publisert

- Når han er ute av Det hvite hus vil atmosfæren forandre seg. Han vil ikke lenger ha trusselen om presidentens makt til å hindre etterforskning.

Tidligere statsadvokat i New York, Daniel R. Alonso, oppsummerer overfor BBC virkeligheten Donald Trump vil møte når han flytter ut av Det hvite hus.

- Blir enklere for påtalemyndigheter

Seint mandag kveld norsk tid kom beskjeden fra General Services Administration (GSA), det føderale organet som erklærer en vinner av valget, at de er klare til å begynne den formelle overgangsprosessen fra Trump-administrasjonen.

Donald Trump selv har fremdeles ikke erkjent valgnederlaget, men han skrev mandag på Twitter at han støtter GSA-sjef Emily Murphys beslutning, og har bedt sine medarbeidere om å starte maktoverføringen.

Dermed blir det med fire år, i alle fall i denne omgangen, som president for Trump, og han kan gå tilbake til sine private forretninger igjen.

Der står han overfor noen av de største økonomiske og juridiske utfordringene i familieimperiets historie.

Presidenten har nemlig flere etterforskninger av uregelmessigheter og ulovligheter knyttet til ting som skjedde før han ble president hengende over seg. Etterforskningene går både på Trump som privatperson, og hva han har gjort gjennom Trump Organization.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer