Dubai:

Nå kommer corona-smellen

Smittetallene skyter til vers i Dubai etter en turiststrøm i jule- og nyttårshøytiden.

UTBRUDD: Smittetallene i Dubai skyter i været etter turiststrøm over jul og nyttår. Foto: REX (1431369e)
UTBRUDD: Smittetallene i Dubai skyter i været etter turiststrøm over jul og nyttår. Foto: REX (1431369e) Vis mer
Publisert

Da andre land stengte ned, holdt Dubai fortsatt dørene åpne - for turister, på nattklubber, shoppingsentre og barer.

Nå ser det ut til at det kanskje ikke har gått så bra.

I kjølvannet av en turiststrøm i jule- og nyttårshøytiden har smittetallene nemlig gått opp i Dubai. Siden november er smittetallene firedoblet, skriver CNN.

Stenger

I forrige måned opplyste De forente arabiske emirater at smittetilfellene økte fra 80 000 til over 290 000, og det ble rapportert om over 4000 nye tilfeller daglig - noe som igjen la et stort press på sykehusene i landet, skriver CNN. Sykehusene i Dubai fikk i slutten av januar beskjed om å utsette alle ikke-nødvendige operasjoner i én måned framover.

Tirsdag denne uka ble det dessuten innført en rekke nye tiltak i Dubai. Verken kinoer, sportsarenaer, hoteller og svømmehaller får lov til å drifte med full kapasitet.

Skjenkestedene vil holdes stengt ut februar i et forsøk på å få ned smitten.

Restauranter og kafeer må stenge innen klokka 1 på natta, og også kjøpesentrene må redusere kapasitet og innslipp.

- Justerer

Samtidig er landet fortsatt fast bestemt på å opprettholde inntektene de nyter godt av via turismen.

- Det er vår filosofi at vi skal jobbe oss gjennom denne pandemien, sier generaldirektøren for Dubais tursitdepartement, Helal Saeed Al Marri til CNN.

- Det er lite sannsynlig at vi oppnår at alle endrer oppførselen sin hundre prosent om vi ber om det. I vårt tilfelle har vi derfor bedt folk om å justere oppførselen, lære å leve i den nye normalen, og folk har godtatt det, sier han.

Noen få turisters hendlinger får heller ikke ødelegge Dubis rykte, sier Al Marri.

- Om du går på gata i Dubai, har folk på seg munnbind. Dersom noen ikke har på munnbind, vil det ikke være myndighetene som sier at de skal ta et på. Det vil være en forbipasserende, for det er slik vi har lært oss å leve i denne coronatiden, sier han ifølge CNN.

LUKSUSLEILIGHETER: Dagbladet reiser til Dubai for å se etter leiligheter som nordmenn eier i skjul for norske skattemyndigheter. Reporter: Eiliv Frich Flydal. Video: Øistein Norum Monsen Vis mer

Reiseråd

Myndighetene innførte 19. mars 2020 innreiserestriksjoner, men fra 7. juli 2020 åpnet emiratet Dubai for at blant annet norske borgere kan få visum ved ankomst. De øvrige emiratene har ikke åpnet for turister.

Emiratiske myndigheter har annonsert at fra 31. januar 2021 må de som skal reise til De forente arabiske emirater fremlegge helseattest som viser negativ covid-19 PCR-test avlagt ikke mer enn 72 timer før reisen. Man vil også kunne bli testet ved ankomst, skriver Utenriksdepartementet på sine nettsider.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer