Nå kommer kvartalsrapporten

Viaplays kvartalsrapport skulle egentlig kommet onsdag, men det kriserammede konsernet måtte utsette den halvannet døgn. Nå kommer den omsider.

KRISERAMMET: Torsdag ettermiddag legger Viaplay omsider fram kvartalsrapporten. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
KRISERAMMET: Torsdag ettermiddag legger Viaplay omsider fram kvartalsrapporten. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag morgen klokka 07 var det ventet at Viaplay skulle offentliggjøre sin allerede forsinkede kvartalsrapport, men slik gikk det ikke.

Bare én time før den ventede offentliggjøringen meldte selskapet i en pressemelding at rapporten igjen måtte utsettes «for å fortsette diskusjoner med selskapets største aksjonær, långivere og obligasjonseiere angående potensiell rekapitalisering av Viaplay Group».

Det svenske fotballforbundet hasteinnkaller til pressekonferanse etter mandagens opphetede TV-seanse mellom Viaplays ekspert, Bojan Djordjic, og Sveriges landslagssjef, Janne Andersson. Video: TT / Expressen Vis mer

Dermed kommer kvartalsrapporten etter at en gang etter Stockholm-børsens stengetid torsdag, som er 17.30.

Kriserammet

Strømmegiganten, som blant annet har de ettertraktede Premier League-rettighetene i Norge, har levert svake økonomiske resultater over lengre tid.

Tidligere i sommer ble det klart at selskapet hadde tapt 6,5 milliarder svenske kroner i en finanssmell. Særlig de dyre rettighetsavtalene innenfor sport har vist seg vanskelige å gjøre lønnsomme.

Samtidig annonserte de at de kuttet 25 prosent av alle ansatte.

Konsernsjef Jørgen Madsen Lindemann uttalte tidligere til Kampanje at selskapet ligger an til et milliardtap på drift i 2023 i forkant av ekstraordinære milliardkostnader.

Toppsjefer har sluttet

En lang rekke av selskapets toppledere har også forlatt Viaplay det siste halvåret. I juni gikk den tidligere Viaplay-sjefen Anders Jensen av med umiddelbar virkning. Det ble samtidig varslet strategisk gjennomgang og omorganisering av selskapet.

I september ble det kjent at de fire Viaplay-toppene Filippa Wallenstam, Alexandre Bastin, Mia Suazo Eriksson og Sahar Kupersmidt hadde sluttet i det kriserammede selskapet.

Wallestan jobbet som kommersiell leder i Norden, og Bastin hadde den samme stillingen for Baltikum og det kontinentale Europa.

Kupersmidt var HR- og bærekraftssjef, mens Eriksson var markedssjef.

I tillegg til Premier League har Viaplay også rettighetene til andre sportsarrangementer som alpint, langrenn og håndball.